Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Grote kans voor Ferrari in Singapore: "Aan de pitmuur opportunistisch zijn"

Gaat het Ferrari zijn die de hegemonie van Red Bull gaat doorbreken? De Italianen hebben in ieder geval de grootste kans. Carlos Sainz is het hele weekend al snel en start vanaf poleposition. Teambaas Fred Vasseur heeft er vertrouwen in.

Sainz Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Een tweede poleposition op rij voor Ferrari-coureur Carlos Sainz en in tegenstelling tot Monza een worstelende Red Bull. De kansen op een zege voor Ferrari in Singapore zijn alleen maar groter geworden. Enigszins tot verrassing van teambaas Fred Vasseur. "We verwachtten een goed tempo in Monza, maar het was minder verwacht hier in in Singapore. Het geeft natuurlijk een goed gevoel", legt Vasseur uit aan onder meer RacingNews365.

Pole voor Sainz en Charles Leclerc op P3, met daartussen George Russell in zijn Mercedes. Een mooie kans voor Ferrari. Vasseur geeft aan dat er aan de wagen zelf niet zo heel veel veranderd is. "In de groep rijders tussen P2 en P10 kunnen twee tienden ervoor zorgen dat je van de top helemaal naar onderen zakt. Het vertrouwen dat we in Monza hebben opgedaan helpt ons nu hier. Al vanaf het begin van het weekend staan we er bij en staat Carlos bovenaan. Daarmee bouw je het vertrouwen en de snelheid op."

Mercedes kan dus wel eens de grote concurrent worden van Ferrari in de strijd om de overwinning. Maar Vasseur wil niet teveel bezig zijn met anderen. "Het belangrijkste is om gefocust te zijn op jezelf om te weten wat de beste strategie voor de race is. Niet teveel aan anderen denken. Singapore is anders dan Monza en het is lastig om hier iemand te volgen. We zullen aan de pitmuur opportunistisch moeten zijn."

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van Singapore 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee
Forbidden

Weddenschappen Carlos Sainz

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Singapore 2023 RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen