Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Guenther Steiner

'Grote speler' heeft volgens Steiner belangrijk voordeel op zak tijdens Silly Season

Carlos Sainz zit vooralsnog zonder stoeltje voor komend seizoen, maar voormalig teambaas Guenther Steiner denkt niet dat de Spanjaard zich echt zorgen hoeft te maken. Volgens Steiner heeft Sainz er namelijk goed aan gedaan om een fatsoenlijke reputatie op te bouwen.

Steiner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De rijdersmarkt staat op dit moment nog altijd op zijn kop, maar het begon allemaal bij het nieuws dat Lewis Hamilton volgend seizoen de overstap zal maken naar Ferrari. Carlos Sainz zal bij de Italiaanse renstal plaats moeten maken voor de zevenvoudig wereldkampioen, maar dat betekent ook dat hij zelf zonder stoeltje achterblijft. Guenther Steiner is echter van mening dat de Spanjaard het zich kan permitteren om rustig na te denken over zijn volgende uitdaging, omdat zijn reputatie hem de ruimte biedt de tijd te nemen.

Sainz werd eerder al gelinkt aan een overstap naar Stake F1 Team om goed voorbereid te zijn op de komst en samenwerking met Audi vanaf 2026, maar Steiner geeft in zijn column bij Formula1.com aan dat er helemaal geen reden tot paniek is voor het kamp Sainz. "Hij is een van de grote spelers op de rijdersmarkt, maar hij zit nu wel zonder stoeltje na die overstap van Hamilton. Als Red Bull en Mercedes de knoop doorhakken wat hun vrije stoeltjes betreft, komt Carlos vanzelf een keer in beeld."

Steiner is zich bewust van het feit dat Sainz al op interesse van Stake F1 Team/Audi kan rekenen, maar volgens de Italiaan hoeft dat geen invloed te hebben op het keuzeproces van de Spanjaard. "Hij weet zelf ook wel dat hij bij Stake F1 Team, en vanaf 2026 dus Audi, eigenlijk al een goede optie heeft. Zij zullen echt alles op alles zetten om hem binnen te halen, maar ik denk niet dat Carlos echt haast heeft met het tekenen van een contract tot hij echt weet dat alle deuren bij de topteams gesloten zijn."

Topteams

Volgens Steiner heeft Sainz zijn reputatie vooral aan zichzelf te danken, want de Spanjaard presteerde de afgelopen maanden zo goed dat hij regelmatig bij de topteams wordt genoemd. "Hij heeft dit jaar al een race gewonnen en hij is echt in topvorm, dus ik kan wel begrijpen waarom hij in een ideaal scenario hoopt op een nieuwe uitdaging die hem de ruimte geeft dat voort te zetten."

De voormalig teambaas heeft de nodige ervaring in de Formule 1-wereld en weet dus als geen ander dat het allemaal niet van een leien dakje gaat. "Dat stoeltje bij Red Bull is waar het voor vrijwel iedereen om draait, maar het team heeft geen haast wat beslissingen betreft omdat Checo (Perez, red.) het nog goed doet. Mercedes heeft ook niet echt haast, dus Carlos zal moeten wachten. Hij zal uiteindelijk echt niet zonder een goed stoeltje komen te zitten, maar het is nog even de vraag hoe goed zijn uiteindelijke stoeltje daadwerkelijk zal zijn."

Ook interessant:

De Grand Prix van Miami stelde op de late zondagavond zeker niet teleur. Max Verstappen werd op de baan verslagen door niemand minder dan Lando Norris in de McLaren. Het leverde de Brit en passant zijn eerste overwinning in de Formule 1 op, terwijl de Nederlander genoegen moest nemen met de tweede plek. Dit en nog veel meer wordt besproken in deze gloednieuwe Formule 1-podcast van RacingNews365, natuurlijk met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"