Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Stake F1 Team

Grote veranderingen bij F1-team Sauber in 2024

Het team van Sauber gaat voor een nieuw hoofdstuk in 2024. Zoals reeds bekend was, gaan de Zwitserse renstal en titelsponsor Alfa Romeo niet langer met elkaar door. Dat is echter niet de enige verandering voor komend seizoen. Onlangs werd duidelijk dat er een partnerschap met een nieuwe partij komt én dat de presentatie van de nieuwe Sauber-bolide op andere wijze plaatsvindt dan gebruikelijk.

Sauber-F1-RacingNews365
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sauber is al sinds 1993 actief in de Formule 1. Traditiegetrouw presenteerden de Zwitsers hun nieuwe auto altijd in een Duitssprekend land. De teampresentaties vonden veelal in Oostenrijk, Duitsland én natuurlijk Zwitserland plaats. In 2024 komt daar echter verandering in.

Komend seizoen presenteert Sauber haar nieuwe titelvechter in het Verenigd Koninkrijk, meldde teambaas Alessandro Alunni Bravi onlangs tijdens de Autosport Awards. Er is een serieuze kans dat dat te maken heeft met de komst van een nieuwe grote (titel)sponsor. Alunni Bravi: "Op 10 december, zodra de FIA de inschrijflijst publiceert, maken we onze nieuwe teamnaam bekend. Ik denk dat het een verrassing zal zijn voor velen en we kunnen niet wachten om samen te werken met onze nieuwe partners. We gaan een heel frisse benadering hebben op het gebied van marketing en communicatie en onthullen de auto in het Verenigd Koninkrijk."

De afgelopen zes seizoenen werkte Sauber samen met Alfa Romeo. Vijf jaar lang was Alfa Romeo titelsponsor en reed Sauber onder de naam Alfa Romeo F1. De komende naamswijziging duidt erop dat Sauber een nieuwe commerciële samenwerking in huis haalt. Of dat partnerschap er een is voor de lange termijn valt te betwisten, aangezien Sauber in 2026 het Audi-fabrieksteam wordt.

Flink proces

Gevraagd naar de veranderingen die de Sauber Group de komende twaalf maanden te wachten staan, zei Alunni Bravi: "Natuurlijk werken we heel hard aan het transformatieproces. We zijn nog steeds een klein, onafhankelijk team en de uitdaging is groot."

"Dus we werken eraan om elk gebied te ontwikkelen, elke afdeling. Het gaat niet alleen om de omvang, maar ook om het vinden van de juiste mensen, dat is cruciaal."

"En de moeilijkste uitdaging voor ons is om de beste professionals te vinden en het juiste proces in gang te zetten," zegt Alunni Bravi. "Veel dingen kunnen worden gekocht, behalve tijd. We zijn ons bewust van deze uitdaging. Het managen van de verwachtingen zal een van de meest veeleisende taken zijn."

Ook interessant:

Max Verstappen reed op 80% van zijn kunnen

Er gaan geruchten dat Leclerc een nieuwe megadeal tekent met Ferrari. Hoe kijken onze kenners Dimmers, Coronel en Mosterdijk daar tegenaan? En hoe diep moest Verstappen werkelijk gaan?

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Stake F1 Team

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Streep erdoor Marko gooit verrassend deur dicht voor deze potentiële teamgenoot Verstappen