© Getty Images / Red Bul Contentpool

Nieuwsoverzicht

Grote zorgen bij Red Bull om Renault-motor

14 nov. 2017 18:09 Ruud Dimmers 1 reacties
Max Verstappen en Daniel Ricciardo moeten proberen om het GP-weekend in Abu Dhabi te overleven. De situatie omtrent de motoren van Renault en de beschikbare onderdelen is penibel.

Red Bull moet GP van Abu Dhabi overleven

In Brazilië waren er al diverse geluiden dat Renault zonder onderdelen zou zitten. Toro Rosso bevestigde dit en Renault zelf gaf het mondjesmaat toe. Als gevolg van de betrouwbaarheidsproblemen werden de motoren van Toro Rosso, Renault en Red Bull flink teruggeschroefd in toeren en vermogen.

Het resultaat was dat de prestaties van alle teams tegenvielen. Met nog één Grand Prix voor de boeg in 2017 wordt het in Abu Dhabi een kwestie van overleven. Teambaas Horner was blij dat de motoren in Brazilië niet sneuvelden.

"We zijn heel blij dat de motoren de GP van Brazilië overleefd hebben. De componenten van deze race zijn ook inzetbaar in Abu Dhabi."

Defecten tijdens dat weekend zorgen voor grote problemen. Horner laat dan ook aan Auto Motor und Sport weten dat het zaak is om de boel heel te houden.

"We willen niet laten gebeuren dat er iets kapot gaat. Dat zou in de papieren lopen om dat te herstellen."

Dit seizoen komen er geen nieuwe onderdelen meer vanuit Renault. Dit betekent dat de teams met gebruikte onderdelen moeten rijden, die indien nodig opgelapt worden. De teams onderling kunnen bepaalde componenten uitwisselen om elkaar te helpen.

"Het is een klein wonder wat de monteurs van Renault realiseren. Ze zorgen er al weken voor dat oude onderdelen opnieuw inzetbaar zijn en schroeven de onderdelen van de ene auto in de andere auto."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen