Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Grote zorgen bij Verstappen ondanks zege: "Dit kunnen we niet volhouden"

Max Verstappen pakte in Spanje de 61e overwinning uit zijn Formule 1-carrière, maar makkelijk ging het niet. Lando Norris was het overgrote deel van de race sneller en dat heeft Verstappen ook gezien. De Nederlander luidt wederom de noodklok.

Verstappen Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen zegevierde in Spanje na een fel gevecht met Lando Norris. De McLaren-coureur was het overgrote deel sneller, maar trok toch aan het kortste eind. Verstappen is vanzelfsprekend tevreden, al maakt hij zich grote zorgen over de snelheid van Red Bull. De race zelf werd beslist bij de start, stelt de 26-jarige Nederlander.

"Ik denk het wel", stelt Verstappen bij Viaplay. "De start was redelijk goed vanaf de vuile kant, al werd ik een beetje op het gras gedrukt. Daardoor verloor ik wat snelheid. Als je naast elkaar rijdt, verlies je overigens allebei snelheid, waardoor George Russell buitenom kon gaan. In ronde 2 kon ik George passeren en een gat naar hem trekken, al was het gat naar Lando natuurlijk belangrijker. Daarna hadden we nooit de snelheid van Lando en McLaren. We waren niet goed genoeg op de banden. Elke keer als ik een beetje pushte en de rondetijden van Lando probeerde te evenaren, werden mijn banden te warm. We hebben gewonnen, maar waren wederom niet de snelste. Dat is jammer."

Verstappen kijkt namelijk ook al vooruit. "Ik ben natuurlijk blij dat ik heb gewonnen, maar dit kunnen we niet het hele seizoen zo volhouden. Tot nu toe maakt iedereen kleine foutjes bij de starts of de pitstops en dat doen wij als team natuurlijk wel goed. Qua pure snelheid waren we alleen te langzaam."

En juist daarom is Verstappen nog steeds bezorgd. "Ik ben al langer bezorgd, want uiteindelijk willen we natuurlijk altijd de snelste zijn. Dat zijn we op dit moment natuurlijk niet. Er wordt hard aan gewerkt om dat te verbeteren, maar McLaren was sneller en beter met de banden. Dat zijn natuurlijk twee belangrijke dingen. We moeten onze auto verbeteren en proberen de banden beter onder controle te houden. In Oostenrijk zal dat laatste ook een zorg zijn, want het circuit is agressief op de banden. Op dit moment lijkt het erop dat McLaren net wat sneller is."

Praat mee!

Viaplay
x
Vertrekt Renault? 'Alpine en Briatore neigen steeds meer naar Mercedes-deal'