Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Esteban Gutierrez

Gutierrez verwacht komend jaar in nieuwe Mercedes W10 te rijden

In het verleden was hij simulatorrijder, tegenwoordig is Esteban Gutierrez als ontwikkelingscoureur verbonden aan het team van Mercedes. De 27-jarige Mexicaan denkt in zijn nieuwe hoedanigheid kans te maken op een test in de nieuwe W10.

Als voormalig Formule 1-coureur (59 Grand Prix-starts) en dankzij het verleden in de Formule E en de IndyCars buigt Gutierrez op een superlicentie, waardoor hij te allen tijde in de Mercedes zou mogen stappen. De Mexicaan liet zelf in gesprek met de Latijns-Amerikaanse redactie van Motorsport.com weten ervan uit te gaan komend jaar op een gegeven moment in de nieuwe Mercedes te rijden.

Verwacht wordt dat Gutierrez, mocht hij inderdaad achter het stuur van een huidige Mercedes kruipen, het testwerk moet delen met reserverijder Esteban Ocon. De 22-jarige Fransman, die in de afgelopen twee seizoenen de kleuren van Force India verdedigde, viel buiten de boot in de jacht op een zitje voor 2019 en is zodoende veroordeeld tot een rol als reserverijder bij Mercedes.

Gutierrez kwam in zijn 59 Grands Prix slechts eenmaal tot het scoren van punten. De Mexicaan besloot de Japanse Grand Prix van 2013 als zevende en liet daarmee zes puntjes noteren. Gutierrez kwam op het hoogste niveau uit voor Sauber (twee seizoenen) en Haas (2016).

Mercedes kan voor Gutierrez dan wel Ocon kiezen tijdens de in season tests, waarvan er gedurende het jaar twee plaatsvinden. Elke in season test bestaat uit twee testdagen en van de vier totale testdagen mogen er slechts twee worden ingevuld door vaste rijders. Dat betekent dat testrijders de andere twee testdagen voor hun rekening nemen.

Voor de wintertestweken zijn er overigens geen reglementen omtrent de inzet van testcoureurs.

Wint Oranje van Qatar? Ontvang liefst 50 keer jouw inzet! Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Claim nu jouw Oranje Boost
Forbidden

Weddenschappen Mercedes

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Ferrari en teambaas Binotto uit elkaar