Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gutierrez verwacht komend jaar in nieuwe Mercedes W10 te rijden

In het verleden was hij simulatorrijder, tegenwoordig is Esteban Gutierrez als ontwikkelingscoureur verbonden aan het team van Mercedes. De 27-jarige Mexicaan denkt in zijn nieuwe hoedanigheid kans te maken op een test in de nieuwe W10.

Als voormalig Formule 1-coureur (59 Grand Prix-starts) en dankzij het verleden in de Formule E en de IndyCars buigt Gutierrez op een superlicentie, waardoor hij te allen tijde in de Mercedes zou mogen stappen. De Mexicaan liet zelf in gesprek met de Latijns-Amerikaanse redactie van Motorsport.com weten ervan uit te gaan komend jaar op een gegeven moment in de nieuwe Mercedes te rijden.

Verwacht wordt dat Gutierrez, mocht hij inderdaad achter het stuur van een huidige Mercedes kruipen, het testwerk moet delen met reserverijder Esteban Ocon. De 22-jarige Fransman, die in de afgelopen twee seizoenen de kleuren van Force India verdedigde, viel buiten de boot in de jacht op een zitje voor 2019 en is zodoende veroordeeld tot een rol als reserverijder bij Mercedes. Gutierrez kwam in zijn 59 Grands Prix slechts eenmaal tot het scoren van punten. De Mexicaan besloot de Japanse Grand Prix van 2013 als zevende en liet daarmee zes puntjes noteren. Gutierrez kwam op het hoogste niveau uit voor Sauber (twee seizoenen) en Haas (2016). Mercedes kan voor Gutierrez dan wel Ocon kiezen tijdens de in season tests, waarvan er gedurende het jaar twee plaatsvinden. Elke in season test bestaat uit twee testdagen en van de vier totale testdagen mogen er slechts twee worden ingevuld door vaste rijders. Dat betekent dat testrijders de andere twee testdagen voor hun rekening nemen. Voor de wintertestweken zijn er overigens geen reglementen omtrent de inzet van testcoureurs.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi