© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Häkkinen looft mentale weerbaarheid van Hamilton

01 nov. 2018 15:15 René Oudman 0 reacties
Vandaag (donderdag) is het precies twintig jaar geleden dat Mika Häkkinen zijn eerste wereldtitel in de Formule 1 veroverde. De inmiddels 50-jarige Fin kwam uiteindelijk tot twee kampioenschappen, waar Lewis Hamilton er nu al vijf achter zijn naam heeft staan.

Häkkinen, die voor wedkantoor Unibet een column schrijft, looft de mentale weerbaarheid van Hamilton. De Fin meent het bijzonder knap is dat de 33-jarige Brit jaar in, jaar uit op topniveau weet te presteren.

"In de Formule 1 is het ontzettend lastig om constant te blijven presteren", vertelt Häkkinen, die zijn twee titels achtereen wist te winnen. "Stabiliteit is in de wereld van de professionele sport goud waard. De prestaties van Hamilton tonen aan hoe ontzettend hoog zijn persoonlijke inzet is. Het is verre van eenvoudig om elk jaar maar weer honderd procent te geven en zo de allerbesten van de wereld te verslaan."

Hamilton veroverde afgelopen weekend zijn vijfde wereldtitel: een vierde plaats tijdens de Grand Prix van Mexico was voldoende om het memorabele feit te bewerkstelligen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen