Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Häkkinen looft mentale weerbaarheid van Hamilton

Vandaag (donderdag) is het precies twintig jaar geleden dat Mika Häkkinen zijn eerste wereldtitel in de Formule 1 veroverde. De inmiddels 50-jarige Fin kwam uiteindelijk tot twee kampioenschappen, waar Lewis Hamilton er nu al vijf achter zijn naam heeft staan.

Häkkinen, die voor wedkantoor Unibet een column schrijft, looft de mentale weerbaarheid van Hamilton. De Fin meent het bijzonder knap is dat de 33-jarige Brit jaar in, jaar uit op topniveau weet te presteren.

"In de Formule 1 is het ontzettend lastig om constant te blijven presteren", vertelt Häkkinen, die zijn twee titels achtereen wist te winnen. "Stabiliteit is in de wereld van de professionele sport goud waard. De prestaties van Hamilton tonen aan hoe ontzettend hoog zijn persoonlijke inzet is. Het is verre van eenvoudig om elk jaar maar weer honderd procent te geven en zo de allerbesten van de wereld te verslaan." Hamilton veroverde afgelopen weekend zijn vijfde wereldtitel: een vierde plaats tijdens de Grand Prix van Mexico was voldoende om het memorabele feit te bewerkstelligen.

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst