© Renault F1

Nieuwsoverzicht

Hülkenberg: 'Foutjes worden in Hongarije direct afgestraft'

22 jul. 2017 13:00 Wanda Bisschop 0 reacties
Nico Hülkenberg maakt dit seizoen zijn opwachting bij het team van Renault F1. De resultaten zijn nog enigszins wisselvallig ondanks dat Hülkenberg elke race de meerdere is van zijn teamgenoot Palmer. In Engeland werd de Duitser keurig zesde en deze lijn wil hij dan ook voortzetten in de laatste race voor de zomervakantie.

Hülkenberg verwacht een zware race in Hongarije

De 29-jarige Renault F1 coureur jaagt nog steeds op zijn eerste podium uit zijn Formule 1 carrière. Of dit op de Hungaroring in Boedapest gaat lukken, is nog maar de vraag. Normaal gesproken wordt ook in Hongarije het podium verdeeld onder de teams van Mercedes, Ferrari en Red Bull. Een puntenfinish is zeker haalbaar op het circuit wat in de ogen van Hülkenberg best veel vraagt van de rijders.

"Ik hou wel van de Hongaarse GP. Het is een coole track en ook erg technisch dankzij de vele bochtencombinaties die elkaar vrij snel opvolgen. Het voelt een beetje of alle bochten achter elkaar komen. Als je één foutje maakt, dan ga je de mist in bij de andere bochten. Je moet dus echt zorgen dat je het juiste ritme hebt zodat je in een bepaalde flow komt."

Hülkenberg zijn beste resultaat op de Hongaroring dateert alweer van 2010. Hij kwam toen nog uit voor AT&T Williams en werd toen knap zesde. Vorig jaar pakte hij voor Force India nog net het laatste WK-puntje.

De Duitser verwacht dat het vooral voor de rijders een zware race wordt.

"Het is een track wat fysiek gezien veel van ons vraagt. Het is er meestal ook nog vrij warm en dat maakt het nog zwaarder. Ik hou wel van deze baan, het eist veel van je als rijder. Je hebt tijdens een rondje niet veel kansen om even op adem te komen. Het is een race waar het vooral op je fysieke gesteldheid aankomt, meer dan op andere circuits."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen