© Renault

Nieuwsoverzicht

Hülkenberg heeft verklaring voor Duitse desinteresse in Formule 1

18 jul. 2018 12:02 René Oudman 2 reacties
Wat betreft wereldtitels in de Formule 1 is Duitsland een van de meest succesvolle landen ooit. Met dank aan Michael Schumacher, Sebastian Vettel en Nico Rosberg mochten onze oosterburen al twaalf kampioenschappen bejubelen.

Ondanks dat Vettel op het moment aan de leiding gaat in het wereldkampioenschap, lijkt de Duitse aandacht voor de Formule 1 te zijn afgenomen. Nico Hülkenberg, die komend weekend voor zijn eigen publiek mag aantreden op de Hockenheimring, denkt daar een verklaring voor te hebben.

“Duitsland is al lang aanwezig in deze sport en coureurs uit ons land hebben al heel erg veel gewonnen. Misschien zijn mijn landgenoten gewoon een beetje moe van de sport geworden”, laat de Renault-rijder weten in het programmaboekje voor de Grand Prix van komend weekend.

“Wij, Duitsers, hebben ontzettend veel succes mogen bejubelen in de laatste twee decennia. Het is, denk ik, normaal dat de aandacht met pieken en dalen gaat. Wat dat betreft zit de autosport in Duitsland nu even in een dal.”

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen