Hülkenberg plaatst grote vraagtekens bij Ferrari-motor: 'Dit is niet normaal!'

25 jul. 2018 13:16 Ruud Dimmers 1 reacties
Ondanks dat de FIA verklaarde dat de powerunit van Ferrari 'volkomen legaal' is, plaatst de concurrentie sterke vraagtekens bij de plotselinge vermogenstoename. Nadat eerder Mercedes al haar twijfel uitsprak volgt nu Renault-coureur Hülkenberg.

In zijn Renault knokt Hülkenberg bijna iedere Grand Prix met de coureurs van Haas. Een gevecht dat vaak gelijk op ging, maar sinds de GP van Frankrijk gaan Magnussen en Grosjean er op de rechte stukken als een haas vandoor.

"Er is iets aan de hand, want dit is niet normaal. Sinds de Grand Prix van Frankrijk zijn alle door Ferrari-aangedreven auto's ineens veel krachtiger. Voor ons is het lastig om met Haas te vechten. We zijn in de bochten even snel, maar verliezen op de rechte stukken", laat de 'Hulk' aan Formel1.de weten.

Het tijdsverlies schat de Duitser op liefst vier tienden per ronde. Dit ligt in lijn met de vijf tienden die Mercedes inschatte tijdens de GP van Duitsland. Waar de plotselinge vermogenstoename vandaan komt is niet exact duidelijk, maar de de MGU-K lijkt na een software upgrade meer vermogen te leveren dan is toegestaan.

Boze tongen beweren dat Ferrari de regels overtreedt, maar dit is nagenoeg niet te controleren. Een extra sensor die aangebracht moest worden op verzoek van de FIA kon geen afwijkingen constateren.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen