Hülkenberg realistisch: "Achterstand Renault op topteams niet ineens gedicht"

19 nov. 2018 08:45 Ruud Dimmers 0 reacties
Het F1-team van Renault sluit het seizoen 2018 zo goed als zeker af op een vierde positie in het WK. Een mooie klassering, maar het gat met de top drie is gigantisch en waarschijnlijk volgend jaar niet gedicht.

Sinds de terugkeer van Renault in de Formule 1 in 2016 werkt de Franse renstal aan een plan om terug te keren naar de top. Dit seizoen werden er weer enkele stapjes gezet, maar de progressie van het team stagneerde sterk en de top drie teams zijn ver buiten bereik.

In veel races gaven Nico Hülkenberg en Carlos Sainz tussen de een en twee seconden per ronde toe op de topteams. "Dit jaar is onze ontwikkeling niet goed genoeg geweest", concludeert Hülkenberg bij Auto Motor und Sport.

Daarbij is het niet een onderdeel van de auto dat voor de grote achterstand zorgt. De Duitser schat het in op zestig procent achterstand door de auto zelf en veertig procent door de motor. Het gat ten opzichte van Red Bull, dat met een identieke motor rijdt, is zeer groot.

"Ergens in de complexe puzzel van duizend stukjes hebben Mercedes, Ferrari en Red Bull een voordeel bemachtigd, maar wij hebben hun geheim nog niet ontdekt", aldus de 'Hulk'.

"Het zit hem daarbij niet in een onderdeel dat ons een seconde tijdwinst op gaat leveren. We moeten onszelf op alle vlakken verbeteren met meer updates en finetuning."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen