© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Hülkenberg: "Ricciardo kan Renault enkele Red Bull-geheimen vertellen"

04 jan. 11:45 René Oudman 0 reacties
Komend seizoen gaan Nico Hülkenberg en Daniel Ricciardo door het leven als teamgenoten van elkaar. De 31-jarige Duitser en de 29-jarige Australiër rijden al jaren samen in de Formule 1, maar deden dat nog nooit voor hetzelfde team. Aangezien Ricciardo de Red Bull-familie verlaat om zich bij Renault te voegen, komt daar nu verandering in.

Hülkenberg, die nog nooit in zijn Formule 1-carrière de gang naar het podium mocht maken, ziet in de persoon van Ricciardo een zevenvoudig Grand Prix-winnaar naast zich aantreden. De Hulk hoopt dat Danny Ric hem en zijn Renault-collega's van de nodige informatie kan voorzien, die de Australiër in zijn tijd als Red Bull Racing-coureur heeft opgedaan.

"Wij, rijders, zijn geen engineers en zeker geen deskundigen op het gebied van aerodynamica. Daniel gaat ons waarschijnlijk niet kunnen vertellen op welke manier we een bargeboard het beste kunnen maken", grapt Hülkenberg in gesprek met Auto, Motor und Sport. "Wat hij wel kan doen, is ons duidelijk maken op welke manieren Red Bull Racing bepaalde zaken aanpakte, bijvoorbeeld met betrekking tot de set-up van de wagen. Daniel zal vast de nodige informatie over kunnen brengen en dat gaat ongetwijfeld interessant zijn om te volgen."

Ricciardo verlaat Red Bull Racing na vijf dienstjaren, daarvoor reed de goedlachse Australiër twee seizoenen voor opleidingsstal Toro Rosso. De populaire coureur maakte zijn debuut niet voor dat team: tijdens de Britse Grand Prix van 2011 maakte hij voor de eerste keer zijn opwachting op de Formule 1-grid, dat deed Ricciardo voor het inmiddels allang ter ziele gegane HRT. Hülkenberg was niet aanwezig als vaste rijder tijdens die race: de Duitser moest het seizoen 2011 langs de kantlijn aanschouwen, na in 2010 zijn eerste F1-jaar af te hebben gewerkt voor Williams. Via Force India (2012, 2014-'16) en Sauber (2013) kwam de Emmeriker in 2017 bij zijn huidige werkgever terecht.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen