© Renault

Nieuwsoverzicht

Hülkenberg verwacht dat Renault 'nog een paar jaar' nodig heeft

10 sep. 2018 14:00 René Oudman 0 reacties
Sinds de terugkeer van Renault in de koningsklasse van de autosport is er nog geen geelzwarte bolide op het podium geëindigd. Twee vijfde plaatsen bleken vooralsnog het hoogst haalbare.

Volgend seizoen komt Daniel Ricciardo de stal versterken. De Australiër komt over van Red Bull Racing, waarvoor hij in vijf seizoenen zeven Grands Prix wist te winnen.

Nico Hülkenberg, die Ricciardo als zijn nieuwe teamgenoot ziet aanschuiven bij Renault, wil de verwachtingen temperen. De Duitser beweert begin 2017 in te zijn gestapt met het idee dat Renault een meerjarenplan voor ogen had. "We strijden inmiddels mee in het middenveld, maar er is nog veel ruimte goed te maken", zegt de Emmeriker, die snapt dat het wedijveren met de toppers in de Formule 1 niet zomaar mogelijk kan worden gemaakt.

"Het is erg moeilijk om op te stomen in de F1 en vergeet niet dat Renault in 2016 binnenkwam, waarop ze eigenlijk weer helemaal vanaf nul moesten beginnen."

Hülkenberg is verantwoordelijk voor een van de twee vijfde plaatsen die Renault sinds haar terugkeer in de Formule 1 wist te scoren. De Duitser kwam in zijn carrière tot drie vierde plaatsen, nog nimmer in zijn 149 Grands Prix omspannende loopbaan wist de Hulk het podium te halen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen