Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Haaienvin keert toch terug in 2018'

Hoewel de auto's van dit seizoen ten opzichte van vorig seizoen sterk verbeterd zijn qua uiterlijk, is de haaienvin een smetje op het robuuste uiterlijk. Het stuk bodywork wordt door alle teams toegepast en ook nog eens vergezeld door de T-wing. Het veroorzaakte veel ophef aan het begin van het seizoen en leidde zelfs tot een verbod, dat nu tot ieders verbazing terug gedraaid dreigt te worden.

Het terugdraaien van het verbod op de haaienvin zal bij veel fans niet goed vallen. Min of meer onder druk van diezelfde fans werd de haaienvin namelijk afgeschaft vanaf volgend seizoen. De reden van het terugdraaien is wellicht stuitender dan het terugdraaien zelf. De Formule 1-teams zijn namelijk tot de conclusie gekomen dat er te weinig sponsorruimte op de huidige bolides zit als de haaienvin weggelaten wordt. Omdat de teams vanaf de GP van Spanje ook al verplicht een groot startnummer én een grote naam of afkorting op het chassis te zetten, is er weinig ruimte meer voor sponsoring.

Technisch directeur van Force India, Andy Green, laat desgevraagd weten dat hij er van uit gaat dat de haaienvin terugkeert in 2018. "Het is nog steeds mogelijk dat de haaienvin terugkeert in 2018. Omdat we sponsorruimte kwijtraken, moet hij terugkomen. Ze zijn momenteel aan het kijken of de regels weer gewijzigd kunnen worden. Ik ga er persoonlijk van uit dat dit ook gaat gebeuren" , aldus Green. Ondanks een verbod op de haaienvin blijven de teams nog wel bij het verbod op de T-wing.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'