© Getty Images / Red Bull Contenpool

Nieuwsoverzicht

'Haaienvin keert toch terug in 2018'

16 sep. 2017 07:21 Rik Alkema 0 reacties
Hoewel de auto's van dit seizoen ten opzichte van vorig seizoen sterk verbeterd zijn qua uiterlijk, is de haaienvin een smetje op het robuuste uiterlijk. Het stuk bodywork wordt door alle teams toegepast en ook nog eens vergezeld door de T-wing. Het veroorzaakte veel ophef aan het begin van het seizoen en leidde zelfs tot een verbod, dat nu tot ieders verbazing terug gedraaid dreigt te worden.

Verbod op haaienvin wordt teruggedraaid

Het terugdraaien van het verbod op de haaienvin zal bij veel fans niet goed vallen. Min of meer onder druk van diezelfde fans werd de haaienvin namelijk afgeschaft vanaf volgend seizoen. De reden van het terugdraaien is wellicht stuitender dan het terugdraaien zelf.

De Formule 1-teams zijn namelijk tot de conclusie gekomen dat er te weinig sponsorruimte op de huidige bolides zit als de haaienvin weggelaten wordt. Omdat de teams vanaf de GP van Spanje ook al verplicht een groot startnummer én een grote naam of afkorting op het chassis te zetten, is er weinig ruimte meer voor sponsoring. 

Technisch directeur van Force India, Andy Green, laat desgevraagd weten dat hij er van uit gaat dat de haaienvin terugkeert in 2018.

"Het is nog steeds mogelijk dat de haaienvin terugkeert in 2018. Omdat we sponsorruimte kwijtraken, moet hij terugkomen. Ze zijn momenteel aan het kijken of de regels weer gewijzigd kunnen worden. Ik ga er persoonlijk van uit dat dit ook gaat gebeuren", aldus Green.

Ondanks een verbod op de haaienvin blijven de teams nog wel bij het verbod op de T-wing.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen