© Haas F1

Nieuwsoverzicht

Haas-baas over sponsordeal Red Bull-concurrent: "Vrij snel gegaan"

01 nov. 2018 08:45 René Oudman 0 reacties
In het volgende Formule 1-seizoen zullen er niet twee rijdende blikjes energiedrank te zien zijn op de mondiale circuits, maar zelfs vier. In navolging van Red Bull Racing zal Haas F1 zich hullen in de kleuren van een producent van stimulerende drankjes.

De stal van Gene Haas liet namelijk kort voor de Grand Prix van Mexico weten een deal te hebben gemaakt met Rich Energy, het bedrijf dat in een eerder stadium trachtte Force India over te nemen. Toen dat mislukte, richtte men haar pijlen op het worden van een hoofdsponsor.

"We zijn er niet heel erg lang mee bezig geweest", erkent Haas-baas Guenther Steiner. "De deal is vrij snel bewerkstelligd. Bovendien is het altijd goed om nieuwe mensen te introduceren in de Formule 1, in plaats van dat dezelfde koppen constant ergens anders opduiken. Wij proberen altijd nieuwe partners te vinden", meent de Italiaanse teamchef.

De huisstijl van Rich Energy zijn de kleuren zwart en goud, verwacht mag worden dat de wagens van Haas volgend jaar in die kleuren gehuld gaan. Steiner liet in een eerder stadium al weten dat Haas inderdaad 'een nieuwe look' zal krijgen, vanwege de recente sponsorovereenkomst.

Haas neemt in 2019 voor het derde achtereenvolgende seizoen deel met het rijdersduo Kevin Magnussen en Romain Grosjean. De 26-jarige Deen gaat zijn vijfde volledige F1-seizoen tegemoet, de 32-jarige Fransman zal voor het zevende jaar een compleet programma afwerken.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen