Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Haas-baas over sponsordeal Red Bull-concurrent: "Vrij snel gegaan"

In het volgende Formule 1-seizoen zullen er niet twee rijdende blikjes energiedrank te zien zijn op de mondiale circuits, maar zelfs vier. In navolging van Red Bull Racing zal Haas F1 zich hullen in de kleuren van een producent van stimulerende drankjes.

De stal van Gene Haas liet namelijk kort voor de Grand Prix van Mexico weten een deal te hebben gemaakt met Rich Energy, het bedrijf dat in een eerder stadium trachtte Force India over te nemen. Toen dat mislukte, richtte men haar pijlen op het worden van een hoofdsponsor.

"We zijn er niet heel erg lang mee bezig geweest", erkent Haas-baas Guenther Steiner. "De deal is vrij snel bewerkstelligd. Bovendien is het altijd goed om nieuwe mensen te introduceren in de Formule 1, in plaats van dat dezelfde koppen constant ergens anders opduiken. Wij proberen altijd nieuwe partners te vinden", meent de Italiaanse teamchef. De huisstijl van Rich Energy zijn de kleuren zwart en goud, verwacht mag worden dat de wagens van Haas volgend jaar in die kleuren gehuld gaan. Steiner liet in een eerder stadium al weten dat Haas inderdaad 'een nieuwe look' zal krijgen, vanwege de recente sponsorovereenkomst. Haas neemt in 2019 voor het derde achtereenvolgende seizoen deel met het rijdersduo Kevin Magnussen en Romain Grosjean. De 26-jarige Deen gaat zijn vijfde volledige F1-seizoen tegemoet, de 32-jarige Fransman zal voor het zevende jaar een compleet programma afwerken.

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie