Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Haas-baas snapt niks van tijdstraf Grosjean: "Zijn hier om te racen"

Eén van de drie rijders die tijdens de Grand Prix van Singapore een straf kreeg opgelegd, was Romain Grosjean. De Fransman werd door de wedstrijdleiding schuldig bevonden aan het blokken van de leiders, toen deze hem op een rondje wilden zetten.

Grosjeans teambaas Guenther Steiner noemt de argumentatie van de wedstrijdleiding lariekoek. De Italiaanse Haas-baas waarschuwt ervoor dat het racen niet bij voorbaat onschadelijk gemaakt moet worden.

"Ik heb het voorval meermaals teruggekeken, maar het was zeker geen hinder", meent Steiner. "Als een coureur probeert om een tegenstander in te halen dan is het gewoon moeilijk om te voldoen aan een blauwe vlag. We zijn hier om te racen, niet om een beetje doelloos rond te rijden." Bovendien was de persoon die Grosjean in probeerde te halen, ook niet bijzonder van zins om mee te werken aan de actie. Sergey Sirotkin verdedigde zijn positie met hand en tand en dat is vrijwel niemand ontgaan. "Sirotkin was vandaag voor niemand een pretje, dat heb je kunnen zien toen Pérez achter hem vastzat. Hij reed constant in de weg en was gewoon te langzaam." Tot overmaat van ramp zag Haas concurrent Renault uitlopen in de strijd om het constructeurskampioenschap. De Franse equipe scoorde vijf punten en heeft er nu vijftien meer dan het Amerikaanse team, dat twee nulscores liet noteren. Wel reed Kevin Magnussen de snelste raceronde in een nieuw record.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi