Haas-baas snapt niks van tijdstraf Grosjean: "Zijn hier om te racen"

16 sep. 2018 19:00 René Oudman 1 reacties
Eén van de drie rijders die tijdens de Grand Prix van Singapore een straf kreeg opgelegd, was Romain Grosjean. De Fransman werd door de wedstrijdleiding schuldig bevonden aan het blokken van de leiders, toen deze hem op een rondje wilden zetten.

Grosjeans teambaas Guenther Steiner noemt de argumentatie van de wedstrijdleiding lariekoek. De Italiaanse Haas-baas waarschuwt ervoor dat het racen niet bij voorbaat onschadelijk gemaakt moet worden.

"Ik heb het voorval meermaals teruggekeken, maar het was zeker geen hinder", meent Steiner. "Als een coureur probeert om een tegenstander in te halen dan is het gewoon moeilijk om te voldoen aan een blauwe vlag. We zijn hier om te racen, niet om een beetje doelloos rond te rijden."

Bovendien was de persoon die Grosjean in probeerde te halen, ook niet bijzonder van zins om mee te werken aan de actie. Sergey Sirotkin verdedigde zijn positie met hand en tand en dat is vrijwel niemand ontgaan. "Sirotkin was vandaag voor niemand een pretje, dat heb je kunnen zien toen Pérez achter hem vastzat. Hij reed constant in de weg en was gewoon te langzaam."

Tot overmaat van ramp zag Haas concurrent Renault uitlopen in de strijd om het constructeurskampioenschap. De Franse equipe scoorde vijf punten en heeft er nu vijftien meer dan het Amerikaanse team, dat twee nulscores liet noteren. Wel reed Kevin Magnussen de snelste raceronde in een nieuw record.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen