Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Guenther Steiner

Haas-baas Steiner tikt op voorhoofd: "Dat zou compleet gestoord zijn"

Haas is dit jaar aangewezen op zichzelf. Het team rijdt stijf achteraan en lijkt zelfs niet met Williams in gevecht te kunnen. Met de nieuwe regels in aantocht voor 2022, is het dan ook compleet zinloos om nog te proberen iets van dit seizoen te maken, zo oordeelt teambaas Guenther Steiner.

Het was in eerste instantie nog de vraag of Haas F1 in 2021 nog wel op de grid zou staan, nadat het coronavirus er vorig jaar hard inhakte bij het team. Door het uitstellen van de nieuwe regels heeft het team het uiteindelijk gered, maar het betekent wel dat er helemaal niet geïnvesteerd kon worden in de auto voor dit jaar. Ook de komende maanden zal dat niet gebeuren. Complete waanzin zou dat zijn.

Dat vertelt teambaas Guenther Steiner in gesprek met onder meer RacingNews365. "De enige aanpassingen die we hebben gemaakt, waren om de nieuwe regels te respecteren. We kunnen er dus niet vanuit gaan dat onze huidige wagen beter is dan de vorige. Met de regelveranderingen werd de auto namelijk juist slechter, omdat er downforce is weggenomen."

Het seizoen was dan eigenlijk ook al verloren voordat deze überhaupt was begonnen. "Het is wat het is. Toen we de ontwikkeling in november vorig jaar startten, wisten we dat we de rest niet bij konden halen. Waarom zouden we dan veel geld verspillen? De wagen was slecht in 2019, in 2020 was hij niet veel beter. Moeten we dan plots een jaar vol ontwikkelingen stoppen in een wagen die na 23 races niet meer wordt gebruikt? Dat zou compleet gestoord zijn, vind ik."

Op een kleine update na over twee weken, zal er dan ook niets meer veranderd worden aan de VF-21. "Die onderdelen nemen we mee naar Imola, maar dat was omdat ze nog niet op tijd klaar waren voor Bahrein. We hebben gedaan wat we konden. Als we veel investeren, worden we dan mogelijk zesde? Nee. Zevende? Nee. Het enige waar we op konden mikken was de achtste plaats. Is het het dan echt waard om te investeren in de komende zes maanden en het zicht te verliezen op de auto voor de komende vijf jaar? Nee", aldus een immer realistische Steiner.

Ook interessant:

Waren Verstappen en Red Bull te braaf in Bahrein?

Luister nu de podcast met host Mental Theo, autocoureur Tom Coronel en F1-expert Ruud Dimmers.

4 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Nyck de Vries maakt officieel Formule 1-debuut in Barcelona