Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Haas F1 Team

Haas-baas Steiner ziet de bui al hangen

Het Formule 1-team van Haas F1 kent een uiterst pover jaar en teambaas Guenther Steiner telt de races tot het einde van het seizoen af.

Guenther Steiner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas F1

Haas F1 behaalde in 2020 tot dusver één schamel WK-puntje, waarmee de Amerikaanse renstal de negende plaats bezet - alleen Williams, dat nul punten scoorde, staat er nog onder. De rest van het seizoen hoeven er geen wonderen te worden verwacht van Haas, zo maakt teambaas Guenter Steiner duidelijk. Upgrades komen er in 2020 niet en de VF20.

"Het is een zwaar jaar voor ons, maar we blijven ons best doen. Het doel is om in Rusland in Q2 te komen. Dat brengt ons dan in een positie waarin we, tijdens een race met een verrassend verloop, hopelijk wat punten kunnen scoren. Op dit moment lijkt het erop dat we alleen onder dat soort omstandigheden punten kunnen scoren", aldus een realistische Steiner.

Met nog acht races te gaan koestert Steiner weinig hoop dat er nog een wederopstanding komt van Haas. "Het wordt een moeilijk einde van het seizoen, net als dat het een moeilijk begin van het seizoen was. We hebben duidelijk een aantal tekortkomingen aan onze auto en hebben ook dit weekend geen upgrades meegenomen."

De Haas-teambaas probeert te zoeken naar positieve punten: "We vechten tenminste ieder weekend met Alfa en Williams en ik denk dat dit tijdens de rest van het seizoen zo zal blijven. Met wat geluk en ons eigen talent hoop ik dat we nog enkele punten kunnen scoren dit seizoen."

6 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull