Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Haas F1 Team

Haas benadrukt rijderskeuze 2020 pas na zomerstop te maken

Wie rijdt er volgend jaar voor welk team in de Formule 1? Het silly season is weer in volle gang: Esteban Ocon en Fernando Alonso lijken de belangrijkste pionnen langs de zijlijn, maar in de middenmoot is er misschien nog wel veel meer te halen. Bijvoorbeeld bij het team van Haas, dat haar rijders voor 2020 nog niet heeft bevestigd.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas

Alles lijkt er echter op te wijzen dat Kevin Magnussen (26) niet hoeft te vrezen voor zijn zitje. De Deense coureur, die sinds 2017 onderdeel uitmaakt van het Amerikaanse team, voelt zich prima op zijn plaats bij Haas. Of Romain Grosjean ook in 2020 zijn teamgenoot is, moet nog blijken.

Tijdens het Britse Grand Prix-weekend, waaraan Haas-teambaas Guenther Steiner begon met het blussen van interne (Rich Energy-gerelateerde) brandjes, wordt er echter niets uit de doeken gedaan met betrekking tot de toekomstplannen. "Nee, dat doen we nooit, zo voor de zomerstop", herhaalt Steiner. "We hebben nu genoeg andere dingen aan ons hoofd. De rijders vormen het probleem momenteel niet, laat dat duidelijk zijn", verwijst de Italiaan naar de onhebbelijkheden van de wagen waarmee Haas in 2019 aan de start verschijnt.

Een jaar geleden was er veel te doen omtrent de positie van Grosjean. De in Zwitserland geboren Fransman kwam in de eerste helft van 2018 bijzonder ongelukkig voor de dag. Naar mate het seizoen vorderde wist de nu 33-jarige echter het tij te keren. Achteraf gezien is Steiner blij dat men Grosjean aan heeft gehouden. "Stabiliteit is altijd goed, maar zeker in een situatie als waarin we nu verkeren", meent de teambaas. "De wagen presteert niet zoals we willen en we anticipeerden natuurlijk niet op een lastig jaar, maar dan is het handig om te weten waartoe de rijders in staat zijn."

Grosjean is vanaf het begin af aan betrokken bij het Formule 1-project van eigenaar Gene Haas - de Fransman rijdt al sinds 2016 voor het Amerikaanse team. Enkel Esteban Gutierrez is de enige andere rijder die naast Grosjean en Magnussen ooit Grands Prix voor Haas heeft gereden.

1 reactie

    Special Hannah Schmitz: het meesterbrein achter het succes van Max Verstappen