Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Haas bevestigt: 'Wij gaan verder met Grosjean en Magnussen'

Gene Haas heeft vandaag bevestigd dat het rijdersduo voor volgend seizoen ongewijzigd blijft. Net als dit jaar zullen ook volgend jaar Romain Grosjean en Kevin Magnussen achter het stuur zitten bij Haas. Dit sluit de deur voor eventuele Ferrari-talenten als Charles Leclerc, die wellicht via Haas in de Formule 1 hadden kunnen instromen.

Met het behouden van het rijdersduo hoop de hoogste baas van Haas, Gene Haas, dat zijn team verder kan groeien volgend jaar en een stabiele middenmotor kan worden. "Wij rijden volgend jaar met dezelfde coureurs als dit jaar, dat is een feit" , zegt Haas tegen Formula1.com . "Hiermee hopen we de continuïteit te waarborgen en volgend jaar nog beter voor de dag te komen" , legt Haas uit. Vorig jaar werd Esteban Gutierrez aan de kant geschoven voor Kevin Magnussen, een beslissing die goed heeft uitgepakt denkt Haas. "Esteban was in potentie net zo snel als Romain, maar Kevin is meer gepolijst. Hij heeft meer ervaring en weet constant te presteren. Hij kan punten scoren en dat was ook wat we van hem verwachtten toen we hem binnen haalden" , aldus Haas.

Dit seizoen verloopt redelijk tot nu toe voor Haas. Het team scoorde al 29 punten en dat zijn evenveel punten als het gehele vorige seizoen. Er zit dus zeker een stijgende lijn in, al wil Haas nog niet te vroeg juichen. "Hopelijk gaat het niet zoals het eind van vorig seizoen. Toen stonden we ongeveer halverwege ook op 29 punten en scoorden we daarna helemaal niks meer. Als we nog eens 29 punten scoren vanaf nu tot en met Abu Dhabi, dan ben ik zeer tevreden" , besluit Haas.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'