Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Haas blijft realistisch: 'Kan nog jaren duren om dat gat te dichten'

Met een vijfde finishplaats voor Kevin Magnussen in Bahrein begint Haas het seizoen van 2022 sterk, vooral gekeken naar de voorgaande jaren. Teambaas Guenther Steiner is dan ook zeer tevreden, maar verwacht geen strijd met de topteams.

Na twee verschrikkelijke Formule 1-seizoenen is Haas weer terug op de plaats waar ze willen zijn: in de punten. Het nieuwe seizoen is sterk afgetrapt met 10 WK-punten door de P5-finish van Kevin Magnussen. "Ik ben enorm blij voor het hele team, alles kwam samen. Het was ongelooflijk!", aldus Guenther Steiner voor de microfoon van onder meer RacingNews365 . Steiner wil liever niet eens weten hoe het team naar de vijfde plaats kon rijden. "Ik wil het niet begrijpen! Ik wil deze droom blijven leven, snap je!", zegt hij met een grote glimlach. "Maar even serieus: we wisten dat we een goede auto hebben, dat zeiden we al. Maar je moet het nog wel waarmaken."

Red Bull, Ferrari en Mercedes blijven voorsprong behouden

Steiner blijft realistisch over het resultaat van Haas. Het was zeer goed, maar niet goed genoeg om serieuze competitie te bieden tegen topteams Ferrari, Red Bull en Mercedes. "Zij zijn nog relatief ver weg. Zelfs met het budgetplafond hebben de drie grote teams nog steeds een groot voordeel, mede door de data en kennis uit het verleden." "Het gaat wel een paar jaar duren voordat iedereen in de buurt kan komen. Ik denk dat het gat kleiner is geworden, maar het duurt nog een aantal jaren voordat we er zijn." Toch heeft Haas grote stappen gemaakt, mede door de razendsnelle Ferrari-krachtbron. "Dat is de sterkste, of in ieder geval een van de sterkste motoren."

Viaplay
x
Red Bull Horner maakt einde aan speculaties omtrent Red Bull-toekomst