Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Haas dreigt met vertrek uit F1: "Zo doorgaan is zinloos"

De Formule 1 moet het mogelijk zonder het Amerikaanse team van Haas stellen in de toekomst. Teambaas Guenther Steiner dreigt met een vertrek als er niet snel iets verandert.

De overmacht van de top drie teams in de Formule 1 is overweldigend. De zes coureurs van deze teams maken de dienst uit en de andere veertien coureurs zijn kansloos voor een goed resultaat. Een situatie die volgens Steiner onacceptabel is.

Deze situatie is volgens de Haas-teambaas op langere termijn dodelijk voor de sport. "Ik denk dat het voor twee jaar nog wel te doen is. Maar als er daarna niets verandert, dan heeft deelname voor ons niet langer zin", laat hij aan Autosport weten. "Ook bedrijfsmatig werkt het niet als je als team nooit kan strijden om de overwinningen en podiumplaatsen. Op een bepaald moment houdt het dan op. Waarom zou ik mijn tijd verdoen terwijl ik dag en nacht werk, eenentwintig landen bezoek en om dat wereld reis? Er komt een punt waarop het niet langer zinvol is." Groter veranderingen in de Formule 1 worden niet verwacht voor het seizoen 2021. Aan het einde van 2020 loopt het huidige Concorde Agreement, waarin de technische, sportieve en financiële afspraken staan, af. "De Formule 1 verandert gelukkig snel en ik verwacht dat deze er over drie jaar weer anders uitziet. In het begin van de 00's kon je nog makkelijk geld verdienen met deze sport, nu is dat onmogelijk. De veranderingen in de sport is iets dat me interesseert."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'