Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Haas-eigenaar geeft duidelijke waarschuwing: "Schumacher kost ons een fortuin aan vernielde auto's"

Of Mick Schumacher volgend seizoen nog in de Formule 1 zal rijden, is een vraag die in menig hoofd rondspookt. Haas-eigenaar Gene Haas heeft zo zijn twijfels over Schumacher. Vooral door de tegenvallende prestaties en het grote kostenplaatje dat erbij komt kijken door zijn crashes.

Nu we het einde van het seizoen naderen, zijn steeds meer F1-stoeltjes voor volgend seizoen gevuld. Zo werd onlangs bekend gaan dat Pierre Gasly het stoeltje van Alpine zal vervullen en dat Nyck de Vries voor AlphaTauri zal gaan rijden. Bij Haas is er tot op de dag van vandaag nog onduidelijk wie in 2023 naast Kevin Magnussen zal rijden. Nu rijdt Mick Schumacher nog voor de Amerikaanse renstal, maar door tegenvallende prestaties en meerdere (grote) crashes wordt nu aan zijn kwaliteiten getwijfeld. Teameigenaar Gene Haas laat duidelijk weten ook zijn twijfels te hebben over de Duitser, die slechts net iets meer dan de helft van de punten van zijn teamgenoot scoorde dit seizoen. "We wachten gewoon af. Mick moet wat punten scoren en we proberen hem zoveel mogelijk tijd te geven om te zien wat hij kan. Als hij bij ons wil blijven, moet hij laten zien dat hij wat meer punten kan scoren. Dat is waar we op wachten", is Haas te horen tegenover Associated Press .

Haas: "Als je Verstappen bent, staan we zoiets toe"

Schumacher heeft dit seizoen al twee keer zijn VF-22 letterlijk in tweeën gereden en heeft ook meerdere malen andere (onnodige) klappers gemaakt. Zo ook in, of beter gezegd na, de eerste vrije training in Japan. Het heeft voor een flink kostenplaatje gezorgd voor eigenaar Gene Haas. "In deze sport, als je een soort van rookie bent, wordt dat gewoon niet toegestaan. Het is gewoon te duur. Als je een fout maakt in de coureurskeuze, strategische fouten maakt, fouten maakt in de bandenkeuze, kost het je miljoenen dollars." "Ik denk dat Mick veel potentie heeft, maar je weet dat hij een fortuin kost. Hij heeft veel auto's vernield en dat heeft ons veel geld gekost; dat hebben we gewoon niet", gaat Haas verder. "Als je voor ons wat punten scoort, en je bent Max Verstappen en je vernielt auto's, dan staan we zoiets toe. Maar als je achteraan in het veld auto's sloopt, dan is dat heel moeilijk." Gevraagd werd aan Haas of Schumacher de laatste vier races heeft om zichzelf te bewijzen. "Als hij de volgende race wint, houdt hij het stoeltje. Alles daartussen is een grijs gebied", sluit Haas streng af.

Viaplay
x
Live Reacties na zwaarbevochten zege Verstappen in Imola