Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

Haas en Alpine opnieuw op FIA-matje geroepen na protest tegen straf

De uitslag van de Formule 1 Grand Prix van de Verenigde Staten blijft nog even onder voorbehoud. Alpine vocht de straf voor Fernando Alonso aan en op donderdag gaat het team opnieuw in gesprek met de FIA en Haas F1.

Alonso US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Haas F1 tekende na de Formule 1 Grand Prix van de Verenigde Staten protest aan tegen Red Bull en Alpine, vanwege de schade waarmee respectievelijk Sergio Perez en Fernando Alonso mochten blijven rijden, dat terwijl Haas F1 dit keer meerdere keren de waarschuwingsvlag kreeg vanwege de schade aan de auto.

Red Bull kwam met de schrik vrij, maar Alonso kreeg een tijdstraf van 30 seconden, omdat men achteraf toch oordeelde dat de wapperende spiegel een gevaarlijke situatie opleverde. Toen die er eenmaal af was gevallen, werd de staat van de bolide gevaarlijk bevonden omdat Alonso met maar één spiegel reed. Alpine ging in beroep tegen die straf, want men was van mening dat het protest te laat werd ingediend en dat de FIA tijdens de race in had moeten grijpen als men de situatie werkelijk gevaarlijk achtte.

En dus gaan de drie partijen, te weten Alpine, Haas F1 en de FIA op uitnodiging van de FIA opnieuw 'om de tafel' middels een videocall op de donderdag van de Grand Prix van Mexico. Die digitale meeting is vanwege het tijdverschil op de vroege vrijdagochtend om 01:00 uur Nederlandse tijd. Inzet van de meeting is de vraag of het protest ontvankelijk kan worden verklaard.

Wordt vervolgd.

Ook interessant:

Briljante Verstappen boezemt concurrentie angst in

Wat betekenen de voorbije weken? Staan we aan de vooravond van een dominant Verstappen-tijdperk? Jij gaf jouw mening daarover al, nu ons podcastpanel nog. Take it away Ruud, Tom en Joris!

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Haas

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Verenigde Staten 2022 RN365 Nieuwsdossier

24 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"