Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

Haas en Alpine opnieuw op FIA-matje geroepen na protest tegen straf

De uitslag van de Formule 1 Grand Prix van de Verenigde Staten blijft nog even onder voorbehoud. Alpine vocht de straf voor Fernando Alonso aan en op donderdag gaat het team opnieuw in gesprek met de FIA en Haas F1.

Alonso US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Haas F1 tekende na de Formule 1 Grand Prix van de Verenigde Staten protest aan tegen Red Bull en Alpine, vanwege de schade waarmee respectievelijk Sergio Perez en Fernando Alonso mochten blijven rijden, dat terwijl Haas F1 dit keer meerdere keren de waarschuwingsvlag kreeg vanwege de schade aan de auto.

Red Bull kwam met de schrik vrij, maar Alonso kreeg een tijdstraf van 30 seconden, omdat men achteraf toch oordeelde dat de wapperende spiegel een gevaarlijke situatie opleverde. Toen die er eenmaal af was gevallen, werd de staat van de bolide gevaarlijk bevonden omdat Alonso met maar één spiegel reed. Alpine ging in beroep tegen die straf, want men was van mening dat het protest te laat werd ingediend en dat de FIA tijdens de race in had moeten grijpen als men de situatie werkelijk gevaarlijk achtte.

En dus gaan de drie partijen, te weten Alpine, Haas F1 en de FIA op uitnodiging van de FIA opnieuw 'om de tafel' middels een videocall op de donderdag van de Grand Prix van Mexico. Die digitale meeting is vanwege het tijdverschil op de vroege vrijdagochtend om 01:00 uur Nederlandse tijd. Inzet van de meeting is de vraag of het protest ontvankelijk kan worden verklaard.

Wordt vervolgd.

Ook interessant:

Briljante Verstappen boezemt concurrentie angst in

Wat betekenen de voorbije weken? Staan we aan de vooravond van een dominant Verstappen-tijdperk? Jij gaf jouw mening daarover al, nu ons podcastpanel nog. Take it away Ruud, Tom en Joris!

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Haas

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Verenigde Staten 2022 RN365 Nieuwsdossier

20 reacties

Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen Verstappen neemt wereldbeker in ontvangst: "Hoop niet dat het hier stopt"