Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Haas en Mercedes ruziën nog verder

De kou is nog niet helemaal uit de lucht tussen Mercedes en Haas. Aanleiding voor de frictie is een incident tijdens de kwalificatie waarbij Hamilton volgens Grosjean in de weg reed. De wedstrijdleiding bestrafte de Brit voor thuispubliek niet, tot ongenoegen van Grosjean.

Grosjean liet vervolgens weten dat hij vindt dat de wedstrijdleiding met twee maten meet. Hij vroeg zich dan ook af waarom coureurs als Hamilton beschermt worden door de wedstrijdleiding, terwijl minder bekende coureurs vaak wel bestraft worden. Deze opmerking schoot bij Mercedes-teambaas Toto Wolff in het verkeerde keelgat. Wolff vond dat Grosjean blij mocht zijn dat hij nog in de Formule 1 mag rijden. Een steek onder water die bij het team van Haas kwaad bloed zette. Günther Steiner, teambaas van Haas F1 vroeg zich af wie Toto Wolff nog serieus neemt, na al zijn uitlatingen in de media. In Engeland spraken de beide teambazen met elkaar. " Ik heb met Toto gesproken over zijn uitbarsting en we hadden een goed gesprek. We laten ons allemaal wel eens gaan tijdens een emotionele bui. Hij heeft recht op zijn standpunt, net als dat de stewards dat hebben."

Steiner

Wie luistert er tegenwoordig nog naar Toto Wolff?

Steiner is nog altijd niet te spreken over de wedstrijdleiding: " Het is goed dat nu duidelijk is geworden dat je andere coureurs op mag houden tijdens de kwalificatie. Door de uitspraak van de stewards wordt het erg lastig om in de toekomst nog coureurs te bestraffen." " Toto deelde zijn gevoelens en dat mag. Ik laat het hem gewoon doen... want wie luistert er tegenwoordig nog naar Toto Wolff?" Een opmerking die de Mercedes-teambaas in zijn zak kan steken.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi