© Haas F1

Nieuwsoverzicht

Haas F1: 'Amerikaanse coureurs zijn goed genoeg voor de Formule 1'

Onlangs riep Haas F1 teambaas Steiner dat er in Amerika te weinig talent was dat in aanmerking kwam voor een stoeltje in de Formule 1. Volgens teameigenaar Gene Haas zijn deze uitspraken verkeerd geïnterpreteerd en zijn er wel degelijk genoeg getalenteerde Amerikaanse coureurs.

Haas F1 zit zelf nog in een leerproces voor de Formule 1

Haas F1 maakt zich inmiddels op voor hun derde seizoen in de Formule 1. Ondanks dat het een Amerikaanse renstal betreft, heeft het team tot nu toe nog geen Amerikaanse coureur vastgelegd.

Volgens Steiner kwam dit door een gebrek aan talent maar Gene Haas stelt op de officiële site van Haas F1 dat het iets anders in elkaar steekt.

"Eigenlijk is er helemaal geen discussie over Amerikaanse coureurs. Ik heb namelijk het volste vertrouwen in Amerikaanse coureurs, tenslotte heb ik ook alleen maar Amerikanen in mijn NASCAR-team. Natuurlijk is dat een heel andere discipline maar ik weet zeker dat er Amerikaanse coureurs zijn die goed genoeg zijn voor de Formule 1."

Hij voegt er vervolgens aan toe dat Haas F1 dolgraag in de toekomst met een Amerikaanse coureur in zee wil gaan maar dat het team zelf dan eerst nog verder moet groeien.

"Feit is namelijk dat we nog steeds midden in ons eigen leerproces van de Formule 1 zitten. Voor ons is het dan ook niet juist om een coureur te hebben die alles nog moet leren. Vorig jaar bijvoorbeeld waren onze coureurs beter dan onze auto. We moeten nog behoorlijk wat stappen maken maar we weten waar we ons moeten verbeteren. Dat komt grotendeels door de ruime ervaring van onze coureurs."

"Natuurlijk zou het geweldig zijn om een Amerikaanse rijder te hebben maar dan moet deze het team wel als referentiepunt zien en niet andersom."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen