© Haas F1

Nieuwsoverzicht

Haas F1 beslist aan het eind van de zomer over rijders voor 2019

31 mei 2018 14:50 Koen Bakker 0 reacties
De contracten van Haas F1-coureurs Romain Grosjean en Kevin Magnussen lopen aan het einde van 2018 af. De renstal geeft echter aan pas op zijn vroegst na de zomerstop te willen beslissen over het rijdersduo van volgend seizoen.

Haas F1: 'Het wordt moeilijk Magnussen te behouden'

Met de aflopende contracten van Romain Grosjean en Kevin Magnussen heeft Haas F1 een beslissing te maken voor 2019, maar momenteel is de renstal daar nog niet mee bezig, zo vertelt teambaas Günther Steiner aan Crash.net. "De rijdersmarkt zit nog helemaal vast, dus dat heeft geen zin. We hebben bovendien genoeg andere zaken om ons op te focussen."

Romain Grosjean maakte geen reclame voor zichzelf door in Azerbeidzjan achter de safety car te crashen en door in Spanje een startcrash te veroorzaken. Steiner trekt de positie van Grosjean echter niet in twijfel. "We gaan hem niet afrekenen op twee slechte Grand Prixs."

Kevin Magnussen rijdt daarentegen een sterk seizoen. De Deen scoorde alle negentien punten van de renstal. Het lijkt dus zaak om Magnussen te behouden, maar dat wordt volgens Steiner niet eenvoudig: "In zekere zin is het een luxeprobleem als andere teams jouw goede coureur willen overnemen. Het wordt hard werken om Kevin te behouden."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen