© Haas F1

Nieuwsoverzicht

Haas F1 gaat voor P4 bij de constructeurs

De Amerikaanse renstal Haas F1 kwam tijdens de wintertesten in Barcelona ijzersterk voor de dag. Niet alleen reden Grosjean en Magnussen veel rondjes, ze waren ook nog eens behoorlijk snel.

Haas F1 gaat voor de titel 'best of the rest'

Haas F1 wil in hun derde jaar in de Formule 1 een belangrijke stap voorwaarts zetten en aansluiting vinden bij de top teams.

De afgelopen jaren werd de Amerikaanse renstal steeds achtste maar scoorde het in 2017 slechts de helft van de punten van 2016. Dit jaar heeft het team er alle vertrouwen in dat het kan strijden voor de titel van 'best of the rest'.

Teambaas Steiner laat namelijk het volgende los in gesprek met Racer.

"Dat willen we absoluut. We zijn ook in staat om daarvoor te vechten. Vorig jaar eindigde we als achtste maar was de zesde plek ons doel. Het verschil was slechts acht punten, niet veel maar voor ons was het verschrikkelijk. We kwamen uiteindelijk net wat te kort, soms win je wat en soms verlies je wat."

Niet alleen de strijd vooraan wordt interessant om te zien, ook in het middenveld zitten de teams behoorlijk dicht op elkaar. Ook Steiner is zich hiervan bewust.

"Er zijn geen mindere teams meer. We maken ons op voor één van de meest competitieve seizoenen in de Formule 1 sinds lange tijd. De drie topteams zitten nog op een andere niveau maar daarachter zit iedereen vlak bij elkaar. Aan het einde van het jaar heb je er niks aan dat je een mooie auto hebt, dan moet je gewoon punten hebben gescoord."

Teameigenaar Haas liet zich onlangs ontvallen dat Haas F1 dit seizoen binnen een halve seconde van Ferrari moet zitten. Een uitdaging die Haas maar al te graag aangaat.

"Ik denk inderdaad dat we zo hoog moeten inzetten. Gene Haas geeft ons een kans en heeft natuurlijk het recht om iets van ons te vragen. Hij zit niet in de Formule 1 om laatste te worden, dat geldt ook voor mij. Natuurlijk wordt het lastig. Ik zeg niet 'dat wordt een makkie, Gene'"

"We hebben hard gewerkt en enorm veel progressie gemaakt. Laten we afwachten wat er in Australië gebeurt maar we moeten wel ambitieus zijn. Als je niet ambitieus bent in deze sport dan lukt het je ook niet."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen