Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Haas F1: 'Hebben pitstops te weinig geoefend'

Haas-teambaas Günther Steiner wijt de mislukte pitstops tijdens de Grand Prix van Australië aan een gebrek aan pitstoptraining. Beide coureurs vielen direct na hun pitstops uit, nadat één van de banden niet goed werd gemonteerd.

Zowel Romain Grosjean als Kevin Magnussen zag een mooie klassering in rook opgaan toen een loszittend wiel het einde van de race inluidde. Teambaas Günther Steiner wijt de hartverscheurende uitvalbeurten aan een gebrek aan pitstopoefeningen. "We hadden in de eerste twee vrije trainingen wat problemen, waardoor we niet toekwamen aan het oefenen van de pitstops. Dat kan hebben bijgedragen aan de mislukte pitstops op zondag."

"Het waren gewoon slechte pitstops. We zetten de wielmoeren er niet goed op en in de twee seconden die zo'n pitstop duurt, hebben we dat niet op tijd ontdekt." "De mannen die de wheel guns bedienden waren dezelfde als vorig jaar, en toen hebben ze nooit een fout gemaakt. Het is heel ongelukkig allemaal." Het Haas F1-team heeft geleerd van de fouten en plant bij aankomst in Bahrein direct een pitstopoefening. "Dit is een incident, maar we moeten ervoor zorgen dat de mannen blijven vertrouwen in hun eigen kunnen. Zodra we in Bahrein aankomen, beginnen we direct met een pitstoptraining om hun vertrouwen een boost te geven."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"