Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

‘Haas F1 kan Renault verslaan in strijd om positie van best of the rest'

Het F1-team van Haas F1 begon het seizoen fantastisch. Tijdens de GP van Australië wist het vanaf de vijfde en zesde positie te starten en alleen pech zorgde ervoor dat het team niet in de top zes finishte. Inmiddels zag het diverse teams langszij komen, maar Magnussen blijft optimistisch.

De dure pitstopmisser in Australië zorgt ervoor dat Haas momenteel niet de vierde positie in het WK bezet, maar slechts de zevende. 22 punten gingen er verloren door een dubbele uitvalbeurt. Mede hierdoor scoorden McLaren, Renault en Toro Rosso in de eerste drie races meer punten dan de Amerikaanse renstal. Magnussen verwacht dat Haas de strijd aan kan gaan met Renault en McLaren. Daarbij wordt Renault gezien als het sterkste team achter de traditionele top drie teams. "Op dit moment denk ik dat wij erg close zijn met Renault en zelfs iets sneller dan McLaren. Zeker tijdens de kwalificatie", laat Magnussen weten. "De rest van het middenveld is wat minder stabiel, maar ze kunnen zeker met ons vechten tijdens diverse races."

Renault presteert met Hülkenberg en Sainz erg constant en wist al meermaals met twee auto's in de top 10 te finishen. Daarnaast beschikt de Franse renstal over een groot budget. Om die reden ziet Magnussen het team als grootste concurrent. "Renault is waarschijnlijk de sterkste concurrent in het middenveld, maar ik denk dat we een auto hebben waarmee we ze makkelijk kunnen matchen. Als we goed presteren kunnen we ze ook verslaan. Dat moet ons doel zijn voor dit moment: Renault verslaan." "Vanzelfsprekend willen we het resultaat van 2017 verbeteren. Daarin eindigden we als achtste en dat is een realistisch doel. We presteren erg goed op dit moment, maar als we halverwege het seizoen in een goede positie verkeren dan moeten we onze doelen bijstellen."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'