Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Haas F1 loopt voorop met belangrijke mijlpaal voor 2022

Na de misère van het afgelopen Formule 1-seizoen kon Haas F1 zo vlak voor kerst eens goed nieuws met de wereld delen. De nieuwe auto voor 2022, de VF22, heeft de crashtest doorstaan.

Goed nieuws voor Haas F1. De compleet nieuwe auto voor het Formule 1-seizoen 2022 heeft groen licht gekregen om op de grid te verschijnen in het nieuwe kalenderjaar. De auto, door Haas F1 de VF22 genaamd, heeft de verplichte crashtest van de FIA doorstaan. Haas F1 is het eerste team dat dat bekendmaakte. Haas F1 koos er afgelopen seizoen bewust voor geen stuiver meer in de ontwikkeling van de VF21 te steken, om zo de focus al vroeg volledig op de nieuwe bolide van 2022 te leggen. Hier liggen kansen voor alle teams, omdat de reglementen zo ontzettend op de schop gaan, dat elk nieuw concept zomaar tot verrassingen kan leiden.

Bij de crashtest van de FIA wordt een nieuwe auto aan een boel strenge botsproeven onderworpen. Eén van de belangrijkste zaken is dat de monocoque, het gedeelte waarin de coureur daadwerkelijk zit, intact blijft. Voor Haas F1 komen in 2022 net als in 2021 Mick Schumacher en Nikita Mazepin uit. Foto boven artikel is een concept-foto van eerder dit jaar. Het betreft niet de nieuwe bolide van Haas F1.

VF-22 preparations firmly on-track ahead of the 2022 season with our new chassis homologated ✅ #HaasF1 pic.twitter.com/S4vR68Arso — Haas F1 Team (@HaasF1Team) December 23, 2021

VF-22 preparations firmly on-track ahead of the 2022 season with our new chassis homologated ✅ #HaasF1 pic.twitter.com/S4vR68Arso — Haas F1 Team (@HaasF1Team) December 23, 2021

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'