Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Haas F1 Team

Haas F1 loopt voorop met belangrijke mijlpaal voor 2022

Na de misère van het afgelopen Formule 1-seizoen kon Haas F1 zo vlak voor kerst eens goed nieuws met de wereld delen. De nieuwe auto voor 2022, de VF22, heeft de crashtest doorstaan.

Goed nieuws voor Haas F1. De compleet nieuwe auto voor het Formule 1-seizoen 2022 heeft groen licht gekregen om op de grid te verschijnen in het nieuwe kalenderjaar. De auto, door Haas F1 de VF22 genaamd, heeft de verplichte crashtest van de FIA doorstaan. Haas F1 is het eerste team dat dat bekendmaakte.

Haas F1 koos er afgelopen seizoen bewust voor geen stuiver meer in de ontwikkeling van de VF21 te steken, om zo de focus al vroeg volledig op de nieuwe bolide van 2022 te leggen. Hier liggen kansen voor alle teams, omdat de reglementen zo ontzettend op de schop gaan, dat elk nieuw concept zomaar tot verrassingen kan leiden.

Bij de crashtest van de FIA wordt een nieuwe auto aan een boel strenge botsproeven onderworpen. Eén van de belangrijkste zaken is dat de monocoque, het gedeelte waarin de coureur daadwerkelijk zit, intact blijft. Voor Haas F1 komen in 2022 net als in 2021 Mick Schumacher en Nikita Mazepin uit.

Foto boven artikel is een concept-foto van eerder dit jaar. Het betreft niet de nieuwe bolide van Haas F1.

Ook interessant:

Nu hij wereldkampioen Formule 1 is geworden, zal het zelfvertrouwen van Max Verstappen alleen maar groter worden. Hij waagt zich na afloop van het seizoen aan een boute voorspelling.

10 reacties

Viaplay
x
Interview Horner exclusief: Red Bull tast in het duister over impact van nieuwe F1-regels