Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Haas F1 Team

Haas F1 neemt met maagdelijk witte auto afscheid van Russische uitingen

Tot drie keer toe toonde Haas F1 de nieuwe auto van 2022 'voor het eerst'. Eerst als studiorender, daarna tijdens de shakedown en daarna nog eens met een launch in de pitstraat in Barcelona. Nu echter leggen de camera's weer een nieuwe look vast. De reden daarvan is niemand ontgaan.

Mazepin Barcelona
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Terwijl er in de Formule 1 volop getest wordt, gaat het in de hele wereld over niets anders dan de oorlog in Oekraïne. Die raakt de Formule 1 ook, bijvoorbeeld met de vraag of de Grand Prix van Rusland door moet gaan, maar ook Haas F1 zit in een ongemakkelijk hoekje. Het team wordt voor een groot deel gefinancierd door Russische geldschieters, waaronder Uralkali, de sponsor die verbonden is aan Nikita Mazepin.

Niets voor niets ook kleurde de bolide vorig jaar voor het eerst wit-blauw-rood, naar de kleuren van de Russische vlag. Zo reed de nieuwe VF22 ook tijdens de eerste twee testdagen in de rondte, maar na de gebeurtenissen in Oekraïne besloot Haas F1 alle Russische verwijzingen van de auto te halen. Het resultaat is een maagdelijk witte bolide. Ook van het onderkomen van het team en de trucks zijn de logo's verwijderd.

Wat de ontwikkelingen voor gevolgen hebben voor Haas F1 en of de genoemde samenwerkingen überhaupt beëindigd worden, is vooralsnog niet bekend. Op dit moment prijken de sponsoruitingen van Uralkali bijvoorbeeld nog wel op de website van de Amerikaanse formatie.

			© RN365/Michael Potts
	© RN365/Michael Potts
			© RN365/Michael Potts
	© RN365/Michael Potts
			© RN365/Michael Potts
	© RN365/Michael Potts

Ook interessant:

Hamilton krijgt het zwaar en moet niet alleen Verstappen van zich afschudden

In de nieuwste RN365-podcast bespreken we het gedwongen vertrek van Michael Masi en oordelen Viaplay-expert Tom Coronel en F1-expert Ruud Dimmers dat Hamilton het zwaar gaat krijgen met Verstappen, maar ook met anderen. Beluister de nieuwste aflevering hieronder.

Formule 1 wintertest Barcelona 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen wekt verbazing alom: "Dat was echt belachelijk"