Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Haas F1 Team

Haas F1 neemt met maagdelijk witte auto afscheid van Russische uitingen

Tot drie keer toe toonde Haas F1 de nieuwe auto van 2022 'voor het eerst'. Eerst als studiorender, daarna tijdens de shakedown en daarna nog eens met een launch in de pitstraat in Barcelona. Nu echter leggen de camera's weer een nieuwe look vast. De reden daarvan is niemand ontgaan.

Mazepin Barcelona
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Terwijl er in de Formule 1 volop getest wordt, gaat het in de hele wereld over niets anders dan de oorlog in Oekraïne. Die raakt de Formule 1 ook, bijvoorbeeld met de vraag of de Grand Prix van Rusland door moet gaan, maar ook Haas F1 zit in een ongemakkelijk hoekje. Het team wordt voor een groot deel gefinancierd door Russische geldschieters, waaronder Uralkali, de sponsor die verbonden is aan Nikita Mazepin.

Niets voor niets ook kleurde de bolide vorig jaar voor het eerst wit-blauw-rood, naar de kleuren van de Russische vlag. Zo reed de nieuwe VF22 ook tijdens de eerste twee testdagen in de rondte, maar na de gebeurtenissen in Oekraïne besloot Haas F1 alle Russische verwijzingen van de auto te halen. Het resultaat is een maagdelijk witte bolide. Ook van het onderkomen van het team en de trucks zijn de logo's verwijderd.

Wat de ontwikkelingen voor gevolgen hebben voor Haas F1 en of de genoemde samenwerkingen überhaupt beëindigd worden, is vooralsnog niet bekend. Op dit moment prijken de sponsoruitingen van Uralkali bijvoorbeeld nog wel op de website van de Amerikaanse formatie.

			© RN365/Michael Potts
	© RN365/Michael Potts
			© RN365/Michael Potts
	© RN365/Michael Potts
			© RN365/Michael Potts
	© RN365/Michael Potts

Ook interessant:

Hamilton krijgt het zwaar en moet niet alleen Verstappen van zich afschudden

In de nieuwste RN365-podcast bespreken we het gedwongen vertrek van Michael Masi en oordelen Viaplay-expert Tom Coronel en F1-expert Ruud Dimmers dat Hamilton het zwaar gaat krijgen met Verstappen, maar ook met anderen. Beluister de nieuwste aflevering hieronder.

Formule 1 wintertest Barcelona 2022 RN365 Nieuwsdossier

11 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull