© Haas F1

Nieuwsoverzicht

Haas F1: 'Nieuwe teams kunnen succesvol zijn in de Formule 1'

Haas F1 is in het derde jaar van het bestaan lekker bezig in de Formule 1. Het team staat vijfde bij de constructeurs en jaagt op de vierde plaats. Het is volgens teambaas Günther Steiner hét bewijs dat nieuwe teams snel competitief kunnen zijn in de Formule 1.

In een tijd waarin de kosten in de Formule 1 hoog liggen verdringen de nieuwe teams zich bepaald niet om toe te treden tot de sport. Hoge kosten kunnen alleen maar worden teruggewonnen door te presteren, iets wat voor nieuwe teams op korte termijn zeer lastig is. Lastig, maar niet onmogelijk, zo oordeelt Haas-teambaas Günther Steiner:

"Kijk naar ons team. Wij hebben bewezen dat je als nieuw team direct competitief kunt zijn in het middenveld. Natuurlijk komen we nog niet aan het niveau van de drie topteams, maar we tonen aan dat je met een goed plan en de juiste mensen heel ver kunt komen", zo laat Steiner in gesprek met Motorsportweek.com optekenen.

Het middenveld van de Formule 1 zit dit seizoen zeer dichtbij elkaar. Dat Haas desondanks als één van beste teams uit de strijd komt, maakt Steiner trots:

"Buiten Ferrari, Mercedes en Red Bull zijn er nog altijd zeven teams die aanspraak maken op punten, dus het is heel fijn om op die vijfde plaats te staan. De vierde plaats is bovendien binnen handbereik."

"We hadden voorafgaand aan het seizoen al verwacht dat we sterk zouden zijn, maar weten ook dat we hard moeten blijven werken om deze vorm vast te houden."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen