Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Haas F1: 'Samenwerking met Ferrari niet anders dan twee jaar geleden'

Haas-teambaas Gunther Steiner reageert opnieuw op aantijgingen van andere teams dat de Haas-bolide een overgeschilderde Ferrari zou zijn. Steiner stelt echter dat er in de werkwijze van het team niets veranderd is in de afgelopen twee jaar.

Steiner vindt dat de teams die hun vraagtekens hebben geplaatst bij de plotseling goede vorm van Haas geen poot hebben om op te staan. Haas is volgens Steiner altijd transparant geweest naar de FIA toe. Steiner vindt dat iedereen een mening mag hebben, maar dat gaat het ene oor in en het andere oor weer uit, zo vertelt hij aan Motorsport.com : "Op niets gebaseerde meningen hebben geen waarde voor mij."

Steiner geeft aan dat Haas zelf de aerodynamica van de auto ontwerpt, maar dat het ook profiteert van Ferrari's input. "We gebruiken inderdaad mechanische onderdelen van Ferrari, maar dat is niets nieuws . De FIA is bekend met alles wat we doen. Daarom weet ik zeker dat we niets verkeerd doen." Over de kansen in Bahrein is Steiner positief: " Hopelijk kunnen we een goed resultaat behalen bij de tweede Grand Prix van het seizoen, dat zou de malaise van Australië doen vergeten. Na China weten we waar we staan."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"