Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Haas F1 schittert tijdens kwalificatie GP Australië

Het team van Haas F1 beleeft tot nu toe een droomweekend in Australië. Zowel Magnussen als Grosjean drongen probleemloos door tot Q3 waardoor een dubbele puntenfinish in Melbourne lonkt.

Al tijdens de wintertesten in Barcelona liet Haas F1 zien dat ze haar huiswerk goed hadden gemaakt. Deze stijgende lijn zette de Amerikaanse renstal direct door in Melbourne waarbij Magnussen en Grosjean verrassend de zesde en zevende tijd in de kwalificatie noteerden. Door de gridstraf van Daniel Ricciardo schuiven beide heren nog een plekje naar voren op waardoor ze zelfs zicht hebben op het podium. Of het zover komt, is natuurlijk nog even afwachten maar teambaas Steiner is in ieder geval vol lof over de prestaties van zijn coureurs. "We zitten pal achter de grote jongens, dat is het belangrijkste."

In gesprek met Motorsport.com laat de teambaas verder los dat de eerste stap is gezet door Haas F1 maar dat er ook zeker nog ruimte voor verbetering is. "We hadden een goede dag maar het kan altijd nog beter. We willen en moeten onszelf ook blijven verbeteren. Het zal niet gemakkelijk worden om elk weekend zo te kunnen strijden." Door de sterke prestaties van Magnussen en Grosjean tot nu toe lijkt Haas F1 een serieuze gooi naar de vierde plek bij de constructeurs te kunnen doen. Toch waakt Steiner voor al te optimistische geluiden. "Ook al maak je zelf geen fouten, dan nog kun je de dupe worden van anderen. Onze coureurs weten gelukkig precies wat ze moeten doen. Het gevecht met Renault achter ons wordt ongetwijfeld erg mooi. Dit is alleen maar goed voor de Formule 1."

Viaplay
x
Gerucht 'Mercedes gaat Verstappen recordcontract aanbieden'