© Haas F1

Nieuwsoverzicht

Haas F1 verruilt Ferrari-simulator voor Dallara

In recente jaren gebruikte Haas F1 de simulator van Ferrari voor het nodige ontwikkelingswerk. In 2019 komt daar verandering in, omdat de Amerikaanse formatie de simulator van Dallara zal gebruiken.

Haas werkt nauw samen met Ferrari en één van de voordelen van die samenwerking was altijd dat Haas F1 gebruik kon maken van de simulator van de Scuderia. Omdat Ferrari zelf echter tijdens raceweekenden gebruikt maakte van het technische stukje vernuft, ging Haas F1 op zoek naar een alternatief. Dat vond het bij Dallara.

"We hebben toegang tot de simulator van Ferrari, maar tijdens de Grand Prix-weekenden hebben ze die zelf in gebruik", aldus teambaas Guenther Steiner in gesprek met BT. "We willen zelf echter ook simulatorwerk verrichten tijdens raceweekenden en daarom switchen we naar de simulator van Dallara."

Pietro Fittipaldi, de kleinzoon van wereldkampioen Emerson Fittipaldi, is de aangewezen simulatorcoureur van Haas F1. Daarnaast geeft Steiner aan dat Fittipaldi al vroeg in 2019 meters zal mogen maken met de nieuwe VF-19.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen