Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Haas Formule 1-team wil binnen een halve seconde van Ferrari blijven

Haas-teameigenaar Gene Haas blikt na twee goede debuutseizoenen vooruit op een wat hem betreft nog beter derde seizoen. Haas is ambitieus: "We willen niet meer dan een halve seconde toegeven op Ferrari."

Het Haas Formule 1-team staat aan de vooravond van haar derde seizoen in de Formule 1. De twee debuutjaren verliepen met ups en downs , maar mogen over het algemeen als succesvol worden bestempeld. Wel als je het aan Gene Haas zelf vraagt in ieder geval. "Tot twee keer toe bleven in het het kampioenschap zicht houden op de zesde plaats bij de constructeurs. Daarmee hebben we laten zien dat we competitief kunnen zijn in dit veld en dat we thuishoren in de Formule 1" , zo laat Haas in een door zijn eigen team opgezet interview weten.

Haas weet ondanks zijn tevredenheid over de recente prestaties van zijn team ook dat er nog altijd enkele hardnekkige problemen van de auto opgelost moeten worden om enigszins competitief te blijven. Hij noemt met name het onvermogen om de banden goed op temperatuur te krijgen en te houden: "Daar hebben we grote problemen mee. Dat hangt natuurlijk allemaal samen met de aerodynamica en de manier van rijden. Alles is zo gevoelig voor kleine veranderingen. Als er maar één aspect niet goed samenwerkt met de rest, wordt de auto onbestuurbaar en je kan niet van je rijder verwachten dat hij dat zomaar even compenseert met zijn manier van rijden." Waar Haas wil staan als ze daadwerkelijk bepaalde aanhoudende problemen weten op te lossen?: "Op een halve seconde van Ferrari", klinkt het strijdlustig en wellicht wat al te optimistisch: "We maken veel gebruik van hun materialen, dus zij vormen onze referentie. Als we binnen een halve seconde van Ferrari blijven, zijn we competitief."

Gene Haas

'We zijn nog niet klaar voor een Amerikaanse coureur"

Gene Haas gaat desgevraagd ook nog even in op een onderwerp waarover zijn team veel kritiek over te verduren kreeg, namelijk het feit dat ze niet actief zoeken naar een Amerikaanse coureur voor zijn team: "Die kritiek kwam nadat teambaas Günther Steiner aan had gegeven dat dit thema niet bovenaan onze prioriteitenlijst staat." "Feit is dat we niet per se onze ogen sluiten voor Amerikaanse rijders, maar wel dat je daarmee iemand in huis haalt zonder Formule 1-ervaring, ervaring die we in onze beginjaren hard nodig hebben. We weten bijvoorbeeld nu waar we ons als team kunnen verbeteren, juist vanwege de ervaring van onze huidige rijders. Op den duur willen we naar de luxepositie toe werken waarbij je iemand zonder ervaring in de auto kunt zetten, maar zover zijn we nog niet."

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen