Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Haas F1 Team

Haas gebruikt nieuwe Ferrari-motor niet in GP Spanje

Motorleverancier Ferrari introduceert in Spanje haar eerste upgrade van het seizoen. De zogeheten 'spec 2', wordt echter niet gebruikt door het klantenteam van Haas F1.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas F1

Teambaas Guenther Steiner laat in gesprek met onder meer RacingNews365 weten dat Kevin Magnussen en Romain Grosjean in Spanje in actie komen met de 'oude' krachtbron van Ferrari.

"We gaan de motor niet in Spanje gebruiken. Ik ben niet op de hoogte van het programma van Ferrari, daar heb ik geen zicht op en ze vertellen ons niet wat ze doen en waarom. Voor ons staat de motorupgrade gepland voor de Grand Prix van Monaco of Canada. Vorig jaar introduceerden we hem in Monte-Carlo", laat Steiner weten.

Een motorupgrade in Monaco komt misschien wat vreemd over, aangezien het stratencircuit van Monte-Carlo de traagste van de F1-kalender is. Steiner legt uit waarom het inzetten van de nieuwe krachtbron daar niet onlogisch is: "Er zijn altijd voor- en nadelen voor het moment waarop je een nieuwe motor introduceert. Maar, zelfs als je hem in Monaco inzet dan levert dit voordelen op. Je weet dan voor de GP van Canada waartoe de motor in staat is."

Haas en Ferrari hebben beiden Shell als brandstofleverancier, maar gebruiken verschillende brandstofspecificaties. "Dat is een beslissing die wij namen, daar zit niets achter. Ook wij gebruiken brandstof van Shell, maar onze specificatie wijkt iets af."

Breaking Waarom Hamilton dankzij Verstappen de jackpot kan eisen bij Mercedes