Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Haas F1 Team

Haas gestraft na gevaarlijke situatie in de pitstraat met Hulkenberg

In de pitstraat ging het even fout bij Haas tijdens de Sprint Shootout. Men is daar nu voor beboet, voorwaardelijk.

Hulkenberg Austria 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages
Zoals op de video onderaan te zien is, ging het even goed fout bij Haas in het slot van SQ1. Nico Hulkenberg wilde wegrijden na een pitstop, maar vond een band op zijn weg. Zijn VF-23 werd gelanceerd, maar gelukkig was er geen schade of werd niemand geraakt door de auto of de band.

De stewards keken er natuurlijk naar en gaven het team een voorwaardelijke boete van 5000 euro. Als er dit jaar nog eens iets vergelijkbaars gebeurt, dan zullen ze de boete alsnog moeten betalen.

In hun oordeel vertellen de stewards dat het Haas-team meteen een uitvoerig onderzoek had gedaan, waar ze van onder de indruk waren. Het was een 'uniek en ongelukkig' incident, zo concludeerde men. Het linker voorwiel dat net was verwijderd werd te dicht bij de auto gehouden en de hoek waarin Hulkenberg wegreed was scherper dan normaal, omdat het team dat voor zijn neus stond dichter dan normaal op de fastlane stond gepositioneerd.

"De stewards zijn onder de indruk van de kwaliteit van het onderzoeksrapport dat Haas heeft geproduceerd en de acties die men als reactie op het incident wil ondernemen. Deze omvatten een wijziging van de procedures en de positie van de pitcrew tijdens de pitstop", zo sluiten de stewards af.
Forbidden

Weddenschappen Nico Hulkenberg

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

5 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verstappen flirt met IMSA "Paar keer over gesproken"