Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Haas F1 Team

Haas haalt grote autofabrikant terug naar de Formule 1

Toyota gaat na vijftien jaar afwezigheid haar rentree maken in de Formule 1. De Japanse fabrikant heeft een sponsordeal gesloten met Haas en gaat het Amerikaanse team helpen met de bouw van de 2026-bolide.

Toyota logo
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Een van 's werelds grootste autofabrikanten gaat terugkeren in de Formule 1. In 2009 zei Toyota de Formule 1 vaarwel, maar vijftien jaar later gaat de Japanse gigant een comeback maken. Toyota wordt per direct de partner van Haas F1, zo heeft het Amerikaanse team bevestigd. RacingNews365 kon dat eerder dit jaar al melden. 

Toyota zal komend jaar een belangrijke rol krijgen bij Haas. De Japanse fabrikant gaat actief meehelpen aan de bouw van het chassis van de 2026-auto van Haas. Dit gaat men doen door onder meer gebruik te maken van de moderne windtunnel van Toyota in Keulen. RacingNews365 ging hier een half jaar geleden nog op bezoek. De fabriek waaruit Toyota tussen 2002 en 2009 opereerde is nog volledig intact, operationeel én beschikt over de modernste technieken. Voor Haas is dit een unieke gelegenheid om haar F1-ambities kracht bij te zetten.

Voorlopig spreekt men bij Haas nog niet over een mogelijke Toyota-krachtbron. Toen Toyota tussen 2002 en 2009 deelnam aan de Formule 1, deed dat het wel met een eigen motor. Voorlopig blijft Haas 'gewoon' rijden met een Ferrari-motor. Toyota wordt wel de tweede Japanse fabrikant die terugkeert in de Formule 1, want ook Honda maakt over een ruim jaar haar rentree in de sport. Honda doet dat als motorleverancier van Aston Martin. 

Tomoya Takahashi, de president van Toyota GAZOO Racing, is erg blij. "We zijn verheugd om aan te kondigen dat Haas en Toyota GAZOO Racing een basisovereenkomst hebben gesloten voor een technische samenwerking, zoals de ontwikkeling van de Haas-auto. We willen graag onze dank uitspreken aan Gene Haas, Ayao Komatsu, Stefano Domenicali, Fred Vasseur en al onze bestaande partners voor hun uitzonderlijke begrip in deze samenwerking. Door samen met het Haas deel te nemen aan de top van de autosport, willen we coureurs, engineers en monteurs opleiden terwijl we de capaciteiten van het MoneyGram Haas F1 Team en Toyota GAZOO Racing versterken. Bovendien willen we een bijdrage leveren aan de autosport en de auto-industrie.

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Marko hangt Red Bull-toekomst op aan Verstappen na dreigende schorsing