© Haas F1

Nieuwsoverzicht

Haas haalt motivatie uit door Renault in gang gezette diskwalificatie

10 sep. 2018 17:10 René Oudman 0 reacties
Eventjes bezette Haas de felbegeerde vierde plaats in het wereldkampioenschap. De acht punten die Romain Grosjean veroverde in de Grand Prix van Italië, bracht de Amerikaanse stal op gelijke hoogte met Renault.

Het feest was echter van korte duur. Haas moest haar acht gescoorde punten inleveren nadat de wagen van Grosjean illegaal werd verklaard. Renault had namelijk haar beklag gedaan tegen de VF18, waar de wedstrijdleiding in Italië aan toegaf.

Haas-baas Guenther Steiner wil niet bij de pakken neerzitten. De Italiaan meldt dat Haas juist extra motivatie heeft gekregen door de uitsluiting, die in gang werd gezet door de grote rivaal. Renault-rijder Carlos Sainz promoveerde door de diskwalificatie van Grosjean naar een achtste plaats en zodoende heeft de Franse stal tien punten meer dan de Amerikaanse equipe.

"Je moet hard werken om je tegenstanders jaloers te kunnen maken", kijkt Steiner terug op de door Renault getriggerde diskwalificatie. "Het doet ons erg goed dat we kunnen wedijveren met een fabrieksteam als Renault en zijn door de uitsluiting van Romain eigenlijk alleen maar extra gemotiveerd geraakt om sterk voor de dag te komen."

Haas kwam in haar eerste twee seizoenen tot twee zevende plaatsen. In debuutseizoen 2016 werden er 29 punten gescoord, vorig jaar reikte de teller tot 47 stuks. Inmiddels heeft Haas evenveel punten behaald als de twee seizoenen bij elkaar opgeteld, namelijk 76.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen