Haas heeft nog niet nagedacht over mogelijke vervanger Grosjean

26 okt. 2018 10:15 René Oudman 0 reacties
Na een strafpunt op te hebben gelopen in de Grand Prix van de Verenigde Staten is Romain Grosjean een gewaarschuwd mens. De Haas-rijder heeft inmiddels tien strafpunten op zijn licentie staan en mocht hij er nog twee verzamelen, dan wordt de Fransman voor een race geschorst.

Grosjean heeft één gelukje: een dag na de Mexicaanse GP vervalt er een strafpunt. Strafpunten gaan namelijk precies een jaar mee, voor ze van de licentie af worden gehaald. De Franse Haas-rijder kreeg in de Mexicaanse GP van 2017 één strafpunt, deze wedstrijd werd verreden op 29 oktober.

Mocht Grosjean op de vrijdag óf de zaterdag voor de Grand Prix van Mexico twee strafpunten krijgen, dan is hij geschorst voor de race zelf. De FIA-regel luidt dat een team geen vervanger meer mag oproepen na de kwalificatie, daarvoor mag nog wel. Voorbeeld is Paul di Resta, die vorig jaar tijdens de Hongaarse Grand Prix na de derde vrije training een Williams-overall kreeg aangereikt om de zieke Felipe Massa te vervangen.

Haas-baas Guenther Steiner geeft in Mexico tijdens zijn persmomentje toe nog niet na te hebben gedacht over een mogelijke vervanger, mocht Grosjean op het Autódromo Hermanos Rodríguez wederom tegen de straflamp aanlopen. "Pff, ik weet het niet. Ik zal me daarover buigen als het serieus nodig is."

Steiner kan geen beroep doen op zijn ontwikkelingsrijders: Santino Ferrucci (officieel nog altijd onder contract bij Haas) en Arjun Maini hebben niet voldoende punten om in aanmerking te komen voor de licentie waarop Grosjean al zoveel strafpunten heeft staan. "Geen probleem, ik ken genoeg rijders", zegt Steiner. "Bovendien ga ik ervan uit dat Romain niet nog meer strafpunten verzamelt", lacht de Italiaan.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen