Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Haas F1 Team

Haas houdt lippen stijf op elkaar over probleemkind Mazepin

Het lijkt er op dat we nooit iets zullen horen over de stappen die Haas intern heeft genomen tegen Nikita Mazepin, die recent in opspraak raakte. Teambaas Guenther Steiner wil er absoluut niets over los laten.

Mazepin Haas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas

Aan het einde van het afgelopen F1-seizoen nam Haas F1 afscheid van Romain Grosjean en Kevin Magnussen. In plaats daarvan trok het Ferrari-junior Mick Schumacher en F2-coureur Nikita Mazepin aan voor 2021 en verder. Laatstgenoemde stond al bekend als een enfant terrible, maar zijn steenrijke vader kon het in financieel zwaar weer verkerende Haas een mooi handje helpen. 1 + 1 was 2, waarna Mazepin zijn contract mocht komen tekenen.

Korte tijd later kwam de jonge Rus weer in opspraak, nadat er van hem beelden verschenen op social media waarop hij een op het oog dronken vrouw betastte. De beelden werden snel weer verwijderd, maar het kwaad was geschiet. Wereldwijd kwam er veel commentaar op de coureur. Zijn team en ook de Formule 1 spraken vervolgens hun afschuw uit, maar Haas F1 liet weten dat de zaak intern zou worden afgehandeld. Kort voor Kerst kwamen ze vervolgens nogmaals met een verklaring, waarin stond dat de zaak was afgehandeld en waarin de Amerikaanse renstal bevestigde dat Mazepin in 2021 gewoon voor het team zou rijden.

Ook nu de storm (enigszins) lijkt te zijn gaan liggen blijven de kaken bij Haas stijf op elkaar. In gesprek met de Gazzetta dello Sport laat teambaas Guenther Steiner zich niet uit de tent lokken. "Ik wil het niet over Nikita hebben", antwoordt hij als hij naar zijn coureur wordt gevraagd. "Omdat mijn woorden verkeerd geïnterpreteerd kunnen worden. Wij hebben nogmaals bevestigd dat hij aan zou blijven omdat enkele uitspraken van Pietro Fittipaldi (de Haas-testcoureur, red.) verkeerd werden geïnterpreteerd en journalisten vervolgens schreven dat Mazepin op straat zou komen te staan", zo vertelt de Italiaan, die beseft dat hij met Mazepin, maar ook met Schumacher sportief gezien een risico neemt.

"We weten dat we met onze jonge coureurs een risico nemen, maar het was het juiste moment om deze keuze te maken. 2021 is namelijk een overgangsjaar. We gaan met een doel van start, het doel om te leren en we willen Schumacher en Mazepin de kans geven om fouten te maken", aldus Steiner, die toegeeft dat ook geld een rol speelde bij de keuze voor het coureursduo. "Jongere coureurs zijn ook nog eens veel goedkoper dan coureurs met veel ervaring en dat komt ons goed uit, want wij hopen ons budget zoveel mogelijk in de ontwikkeling van de auto te steken."

4 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken