© Haas F1

Nieuwsoverzicht

Haas: 'Magnussen trekt zich niets aan van gezeik over hem'

16 aug. 2018 16:45 Jan van der Burgt 1 reacties
Kevin Magnussen is door coureurs onderling één van de meest bekritiseerde coureurs van het veld. Zijn agressieve rijstijl maakt hem niet altijd even populair bij de mensen met wie hij het asfalt deelt.

Haas-teambaas Günther Steiner geniet juist van de manier waarop Kevin Magnussen soms zijn ellebogen gebruikt: "We verwachten van hem dat hij zich naar voren probeert te knokken en soms moet je daarbij een beetje je spierballen laten zien", aldus de Italiaan in gesprek met Autosport.com.

"Coureurs die beweren dat hij daarbij soms met opzet buiten de lijntjes kleurt, hebben het mis. Natuurlijk wil hij een punt maken door zich niet zomaar aan de kant te laten zetten door de gevestigde orde, maar roekeloos is hij zeker niet."

"Het niet makkelijk aan de kant willen gaan, leidt vervolgens weer tot meer kritiek en frustratie van de toppers, want die worden niet graag de les gelezen door een jongeling. Dat is het moment waarop ze beginnen te jengelen."

Overigens neemt Günther Steiner niemand die Kevin Magnussen in een kwaad daglicht wil stellen iets kwalijk: "Laat het ze maar proberen, het raakt Kevin toch niet. Enkele coureurs zijn daar gelukkig al achter gekomen en zijn hun klaagzangen gestopt."

Magnussen bevestigt ondertussen dat hij zich weinig aantrekt van de kritiek aan zijn adres: "Ik heb veel respect voor mijn concurrenten, zeker voor de mensen die hun sporen al verdiend hebben in de sport, de wereldkampioenen. Hun persoonlijke meningen over mij interesseren me echter niets."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen