Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Haas nodigt achterdochtige F1-teams uit: "Kom kijken dan"

Haas F1-teambaas Guenther Steiner nodigt alle Formule 1-teams van harte uit een bezoekje te brengen aan de fabriek als ze de werkwijze van Haas niet vertrouwen.

Haas F1 koopt bij de bouw van de bolides veel onderdelen in bij Ferrari, iets waar niet alle teams even gecharmeerd van zijn. Hoewel het team reglementair niets verkeerd doet, zijn er toch teams die met een zekere achterdocht naar die samenwerking tussen Ferrari en Haas F1 kijken.

Teambaas Guenther Steiner is daar wel klaar mee en in een poging er korte metten mee te maken, nodigt hij de concurrentie uit voor een tour in de fabriek: "De deur staat altijd open voor mensen die ons werkwijze onder de loep willen nemen." "Schroom niet, kom lekker langs, we staan overal voor open", benadrukt Steiner, die daar aan toevoegt dat men om logische redenen nog niet op zijn uitnodiging is ingegaan: "Al die woorden van die teams zijn enkel bedoeld om ons bang te maken. Maar wie niets te verbergen heeft, maak je niet bang." Het mag duidelijk zijn dat Haas F1 op korte termijn niet van plan is ook maar iets te veranderen aan de huidige werkwijze: "We hebben een goede samenwerking met Ferrari, die bovendien haar vruchten afwerpt. We zien geen enkele reden om iets te veranderen."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'