Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Haas F1 Team

'Haas onderneemt juridische stappen tegen voormalig teambaas Steiner'

Nadat Guenther Steiner eerder juridische stappen ondernam tegen Haas, doet het team dat nu ook tegen de Oostenrijker vanwege zijn boek 'Surviving to Drive',

Steiner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het team van Haas onderneemt juridische stappen naar aanleiding van het boek van Guenther Steiner, genaamd 'Surviving to Drive'. Volgens de gerechtsdocumenten zou Steiner en de uitgever van het boek onrechtmatig hebben gehandeld bij het publiceren van afbeeldingen. Het team is van mening dat dit in strijd is met de handselsmerkregels, zo melden zij in het document. 

"In 2023 heeft Steiner zonder toestemming van Haas Automation de publicatie 'Surviving to Drive' geschreven, waarin op onrechtmatige wijze gebruik werd gemaakt van de Haas Automation- handelsmerken en de Haas Automation Trade Dress", zo valt op de site van Autosport te lezen. Het gaat het team dus om het publiceren van afbeeldingen in het boek van Steiner waarvan Haas rechtmatig eigenaar is. 

Eerder bleek uit gerechtelijke documenten al dat de voormalig teambaas het team voor de rechter wilde slepen. Hij beweert dat hij recht heeft op een aantal onbetaalde commissies tussen 2021 en 2023. Steiner is van mening dat Haas de arbeidsovereenkomst daarmee niet is nagekomen. Ironisch genoeg gaat deze aanklacht ook over het gebruik van Steiner's imago en naam bij Haas-merchandise. 

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"