Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Haas op weg om te breken met veelpleger Ferrucci

Sinds het begin van Haas F1 is Santino Ferrucci verbonden aan de stal uit zijn thuisland. De 20-jarige Amerikaan raakte in zijn derde seizoen als ontwikkelingsrijder van de Formule 1-stal, dit jaar, echter in opspraak.

Ferrucci deed tijdens het Formule 2-weekend op Silverstone ongeveer alles wat volgens de reglementen verboden is - van het bewust aanrijden van zijn teamgenoot tot het gebruiken van zijn mobieltje in de cockpit.

De Formule 2-organisatie stelde razendsnel paal en perk, waardoor Ferrucci voor twee weekends werd geschorst. De Amerikaan werd kort daarna ontslagen door F2-werkgever Trident. In de tussentijd versierde hij echter wel een overeenkomst met het IndyCar-team van Dale Coyne, waarvoor hij al even had mogen rijden. Haas liet in de tussentijd weinig van zich horen. De Amerikaanse stal liet de dramatiek rond Ferrucci bewust links liggen, om er zelf maar geen woorden aan vuil te hoeven maken. Het moment dat Haas breekt met Ferrucci lijkt echter steeds dichterbij te komen: teambaas Guenther Steiner liet al weten dat als de Amerikaan overstapt naar de IndyCars, er geen reden meer is om hem aan te houden als ontwikkelingsrijder. Ferrucci is inmiddels bevestigd bij het team van Dale Coyne als teammaat van Sébastien Bourdais, waarschijnlijk zal Haas zeer binnenkort het contract verscheuren.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'