Haas op weg om te breken met veelpleger Ferrucci

13 okt. 2018 12:15 René Oudman 0 reacties
Sinds het begin van Haas F1 is Santino Ferrucci verbonden aan de stal uit zijn thuisland. De 20-jarige Amerikaan raakte in zijn derde seizoen als ontwikkelingsrijder van de Formule 1-stal, dit jaar, echter in opspraak.

Ferrucci deed tijdens het Formule 2-weekend op Silverstone ongeveer alles wat volgens de reglementen verboden is - van het bewust aanrijden van zijn teamgenoot tot het gebruiken van zijn mobieltje in de cockpit.

De Formule 2-organisatie stelde razendsnel paal en perk, waardoor Ferrucci voor twee weekends werd geschorst. De Amerikaan werd kort daarna ontslagen door F2-werkgever Trident. In de tussentijd versierde hij echter wel een overeenkomst met het IndyCar-team van Dale Coyne, waarvoor hij al even had mogen rijden.

Haas liet in de tussentijd weinig van zich horen. De Amerikaanse stal liet de dramatiek rond Ferrucci bewust links liggen, om er zelf maar geen woorden aan vuil te hoeven maken. Het moment dat Haas breekt met Ferrucci lijkt echter steeds dichterbij te komen: teambaas Guenther Steiner liet al weten dat als de Amerikaan overstapt naar de IndyCars, er geen reden meer is om hem aan te houden als ontwikkelingsrijder.

Ferrucci is inmiddels bevestigd bij het team van Dale Coyne als teammaat van Sébastien Bourdais, waarschijnlijk zal Haas zeer binnenkort het contract verscheuren.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen