Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Haas past pitstop-routine aan na Melbourne-debacle

Haas heeft de pitstop-procedure op enkele punten aangepast, nadat het team in Australië een topklassering verloren zag gaan door twee mislukte pitstops.

Op de woensdag in Bahrein heeft het Haas F1-team de tijd genomen om pitstops te oefenen. Deze gingen faliekant mis in Australië toen enkele wheel guns verkeerd waren ingesteld. Tijdens de pitstoptraining raakte het team vertrouwd met nieuwe procedures. Het team heeft besloten enkele mannen van de crew op een andere plek neer te zetten. Niet om hen te straffen, maar om hen met een aangepaste rol het vertrouwen in zichzelf terug te geven: "Als je doorgaat op exact dezelfde manier, met alle onzekerheden van dien, loop je juist het risico op herhaling. Dat proberen we op deze manier te ondervangen" , aldus teambaas Gunther Steiner.

Naast enkele personele verschuivingen, wordt er een extra crewlid toegevoegd aan het pitstopteam. Deze man moet er, net als de lollipopman, op toezien dat een pitstop daadwerkelijk is afgerond, voordat de auto wordt weggestuurd. Deze back up-man staat in direct contact met de coureur, zodat indien nodig de coureur persoonlijk kan worden verteld de auto stil te zetten, bijvoorbeeld omdat een wiel nog niet goed vastzit.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"