Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Haas F1 Team

Haas presenteert twee reservecoureurs voor 2024

Haas heeft de twee reservecoureurs voor het Formule 1-seizoen 2024 bekendgemaakt. Oliver Bearman en Pietro Fittipaldi zullen die rol vervullen, waarbij Bearman zes vrije trainingen zal gaan rijden.

Oliver Bearman
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Haas hoopt op beterschap in 2024. Het Amerikaanse team eindigde vorig jaar op de laatste plek in het constructeurskampioenschap en pakte maar twaalf schamele puntjes. De coureurs voor dit seizoen zijn hetzelfde gebleven met Nico Hulkenberg en Kevin Magnussen, maar er is wel een wisseling van de wacht gekomen wat betreft de teambaas. Ayao Komatsu is namelijk de vervanger van Guenther Steiner bij het Amerikaanse team. Nu zijn Oliver Bearman en Pietro Fittipaldi bevestigd als reservecoureurs bij Haas.

De 18-jarige Bearman maakt vorig seizoen zijn debuut in een Formule 1-weekend bij Haas tijdens de eerste vrije training in Mexico. Daarna volgde nog de eerste vrije training in Abu Dhabi en de test na afloop van het seizoen. De Brit won in 2023, in zijn debuutjaar in de Formule 2, vier races in die klasse en rijdt in 2024 opnieuw in de F2 voor Prema. Daarnaast is hij ook reserve bij Ferrari. Nadat hij in 2023 al aan het F1-werk had geproefd, mag hij zich in 2024 opnieuw later zien, dit keer in zes Formule 1-weekenden. Hij mag in de Haas plaatsnemen tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna, Spanje, Groot-Brittannië, Hongarije, Mexico en Abu Dhabi.

Bearman reageert als volgt op zijn rol. "Ik ben heel erg blij om deel uit te maken van MoneyGram Haas F1 Team voor het komende seizoen. Ik had een geweldige ervaring vorig jaar door met iedereen te werken bij het team en ik kijk ernaar uit om dat dit jaar voort te zetten. Ik ben Haas F1 Team en Scuderia Ferrari dankbaar voor hun geloof en hun support."

Fittipaldi

De 27-jarige Fittipaldi gaat op voor zijn zesde seizoen bij het Amerikaanse team. Hij combineert zijn rol als reservecoureur met een fulltime zitje in de IndyCar bij Rahal Letterman Lanigan Racing. De Braziliaan reed twee Grands Prix in 2020, als vervanger van Romain Grosjean die niet kon rijden door zijn verwondingen na de heftige brand in zijn auto tijdens de Grand Prix van Bahrein. Fittipaldi eindigde als 17e en 19e tijdens de races in Sakhir en Abu Dhabi. "Ik ben blij en trots dat ik mijn zesde seizoen in ga met MoneyGram Haas F1 Team. Ik kijk ernaar uit om mijn ontwikkelingswerk van de auto te continueren en ik zal het team supporteren op de best mogelijke manier", aldus Fittipaldi.

Teambaas Ayao Komatsu is blij met de twee reservecoureurs. "Oliver heeft vorig seizoen geweldig werk voor ons verricht. We kijken ernaar uit om hem de kans te geven om vaker in actie te komen tijdens vrije trainingen in 2024, omdat testen erg belangrijk is, zowel voor ons om Oliver's vooruitgang te evalueren, als om hem de kans te geven in een F1-auto te rijden. En om Pietro voor het zesde seizoen bij ons te hebben is waardevol aangezien hij opnieuw voor continuïteit zorgt. We zijn enthousiast dat hij een fulltime IndyCar-zitje heeft dit seizoen, zodat hij kan doen wat hij graag doet en dat is racen, maar hij is er ook voor ons als onderdeel van de Haas-familie", zo sluit Komatsu af.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training