Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Haas F1 Team

Haas raakt coureur kwijt en gaat in gesprek met Ferrari voor extra optie

Pietro Fittipaldi zal volgend seizoen na vijf jaar geen reservecoureur meer zijn bij Haas. De Amerikaan racet volgend jaar in de Amerikaanse IndyCar-series.

Pietro Fittipaldi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas F1

Pietro Fittipaldi trad dit seizoen nog op als reserverijder van Haas en was in die hoedanigheid de stand-in van Nico Hulkenberg en Kevin Magnussen. Voor volgend seizoen zal teambaas Guenther Steiner op zoek moeten naar een vervanger. Fittipaldi gaat namelijk rijden in de IndyCar bij Rahal Letterman Lanigan Racing.

Fittipaldi reed in 2020 twee races in de Formule 1 als vervanger van Romain Grosjean, die zwaar crashte tijdens de Grand Prix van Bahrein. Fittpaldi is een kleinzoon van tweevoudig Formule 1-kampioen Emerson Fittipaldi, die ook twee keer de Indy 500 op zijn naam zette.

Voor Steiner nu de opdracht om te kijken wat hij volgend jaar gaat doen. "Dat moeten we uitzoeken. Ik sprak er met Fred (Vasseur, teambaas Ferrari, red.) over wat we volgend jaar doen met de reservecoureurs. Ik denk niet dat we Pietro helemaal zullen verliezen. We kijken wat mogelijk is en niet. We weten hoe de kalenders eruit zien, maar Pietro blijft onderdeel van de familie", zegt Steiner tegen onder meer RacingNews365.

Haas zal hoe dan ook op zoek moeten naar een extra reserve, want veel IndyCar-races zullen clashen met Formule 1-races. Fittipaldi zal meer F1-races niet dan wel aan de zijlijn kunnen staan.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live sprintkwalificatie Formule 1 GP Miami 2024